Dicséret

2024.05.29. 17:45

Eredményes általános és középiskolás diákokat köszöntöttek Szolnokon – galériával

Diákokkal és tanárokkal népesült be szerda délután a Szolnoki Galéria. A szolnoki önkormányzat idén is köszöntötte a város intézményeiben tanuló, valamilyen téren kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tanulmányi versenyeken jól teljesítő, sikeres diákokat, valamint felkészítő pedagógusokat, oktatókat.

Kovács Berta

Az ünnepség résztvevőit Szalay Ferenc polgármester köszöntötte.

sikeres, diákok, elismerés
A sikereket elért tanulók tanáraikkal együtt emléklapot és ajándékot vehettek át
Fotó: Nagy Balázs

– Mindig nagy élmény itt állni ezen díjátadó ünnepségen – hangsúlyozta a polgármester. Beszédében kitért a rendezvény helyszínéül szolgáló épület jelentőségére, a hitélet szerepére, de többek között Szolnok megtartó erejének fontosságáról is szólt.

Fontos, hogy mindig legyen célunk

– Az ember tűzzön ki egy célt, és azon az úton mindenáron menjen végig. Azt tapasztaltam, ha az ember sokan dolgozik valamiért, megvívja a maga csatáit, akkor siker lesz a végeredmény! – buzdította további komoly erőfeszítésekre a diákokat.

Köszönte azon intézményvezetők, tanárok munkákat is, akiknek része volt az elért eredményekben, mint mondta, „próbálták a gyémántokat úgy csiszolni, hogy a lehető legfényesebbek legyenek”.

Száztizennyolcan fogadták a tapsot

Ezt követően az általános iskolák sikereket elért tanulóit, majd a felkészítő pedagógusokat szólították „színpadra” intézményenként, hogy átvegyék Szalay Ferenctől az emléklapot és az ajándékot. Őket követték a középiskolák szakmai, illetve tanulmányi megmérettetéseken remekelő diákjai és oktató.

A negyvenegy általános iskolás és hetvennyolc középiskolás fogadhatta teljesítményüknek járó tapsot.

Sikereire dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt.

– Az egyik legértékesebb ünnepség, amikor tehetséges diákokat köszönthetünk – jelentette ki, nem feledkezve meg tanáraikról sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában