Hagyományteremtő program

2024.05.25. 10:00

Lampionos csónakok fénye díszítette a cibakházi Holt-Tiszát

Hagyományteremtő céllal szerveztek csónakos lampionos felvonulást Cibakházán a minap. A kezdeményezéshez csatlakozók a Holt-Tisza falu alatti szakaszán haladtak végig. A sötétedés előtti időszakban gyermeknapi programokat tartottak a Gödörben.

Pakainé Pusztai Nóra

Gyermeknapi programokkal várták a cibakházi Gödörbe érkezőket a minap. Sötétedéskor lampionos felvonulás indult a Holt-Tisza falu alatti szakaszán. Molnár Csaba alpolgármestertől megtudtuk, húszan csatlakoztak a menethez. Akadtak akik evezős vagy akkumulátorral hajtott csónakban ültek, de voltak kenusok is. A felhívás szerint a Holtágunk fénypontjai rendezvényhez egyébként mindenféle vízi járművel és sporteszközzel lehetett csatlakozni. A felvonulás a Gödörből indult, a résztvevők elmentek a házakkal határolt holtágszakasz végéig, ott megfordultak és visszatértek a Gödörbe, ahol a résztvevőket egy tál paprikás krumplival vendégelték meg. 

lampionos felvonulás,csónak,este,képrázatos
Lampionok világították meg a vonuló csónakokat Cibakházán
Forrás:  Beküldött fotó

A kezdeményezés igen kedveltnek bizonyult, akadtak csónakok, melyek többet is fordultak a résztvevőkkel. A tervek szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel ősszel újabb alkalmat szerveznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában