Közösségi program

2024.05.26. 14:00

Családi majálist rendezett a mozgássérült egyesület Újszászon

Már hagyomány, hogy az év ezen időszakában rendezi meg családi majálisát az Én Is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete. A minap is összegyűltek a tagok, hogy egy kellemes napot töltsenek együtt a szervezet újszászi PLUSZ PONT Közösségi Házában.

Kovács Berta

Remek hangulatban telt a családi majális szombaton, amelyet idén is egybekötöttek az egyesület közgyűlésével.

majális, mozgássérültek
Remek hangulatban telt az Én Is Vagyok! Egyesület majálisa
Forrás: Beküldött fotó

A hivatalos részt követően kezdetét vette a rendezvény. Az esemény elején tiszteletét tette náluk Újszász polgármestere, Dobozi Róbert is.

Bár Tóth Etelka, aki a programterv szerint délelőtt a kalligráfia nemes tudományáról tartott volna előadást, végül nem tudott részt venni a rendezvényen, a társaság kötetlen beszélgetésekkel ütötték el az időt. A közösségi programoknak vannak rendszeres résztvevői, így a jó ismerősök megoszthatták egymással a legutóbbi találkozás óta történteket. 

Az időjárás is kegyes volt a majálisozókhoz, így a nap nagy részét az udvaron töltötték, bográcson főzték meg közösen az ebédet, melyet később közösen el is fogyasztottak.

Miután mindenki jóllakott, a teremben Hegedűs Emese egyesületi tag tartott prezentációval kísért előadást Ázsiáról, bemutatva Japán, Korea és Kína kultúráját, ételeit, szokásait, ruházatát.

majális, előadás, Hegedűs Emese
Hegedűs Emese Ázsiáról tartott előadást, melyet kvíz követett
Forrás: Beküldött fotó

Ezt követően a résztvevők csoportokat alkotva vettek részt az „Ázsia-kvízen", ahol az előadáson elhangzottak alapján kellett játékos feladványok kérdéseit megválaszolni. Akadt egy csoport, akinek sikerült hibátlanul teljesítenie.

A rendezvényen mindenki kiválóan érezte magát, és szó volt arról is, hogy legközelebb egy júniusra tervezett rendezvényükön találkoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában