Egészségügy

2024.05.28. 06:55

Neurológia: szünetel a szakrendelés a törökszentmiklósi EGYMI-ben, Szolnokon látják el a betegeket

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy három hét alatt sem sikerült az időpontot foglalnia a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Egyesitett Gyógyító-Megelőző Intézetének neurológiai szakrendelésére. Mint kiderült, ha felveszik a telefont sem biztos, hogy eljut az intézményben a vizsgálatig, ugyanis júniustól szünetel a neurológiai szakrendelés, a szakorvos pedig május végéig a szabadságát tölti.

Molnár-Révész Erika

– Április 23-án kaptam beutalót a háziorvosomtól a törökszentmiklósi EGYMI-be, az intézmény neurológiai szakrendelésére. Ám hiába próbáltam időpontért telefonálni, egyszerűen senkit nem tudtam elérni a két megadott idősávban, nem vették fel a telefont, hiába csörgött ki – panaszolta egy fegyverneki férfi olvasónk, aki elmondása szerint legalább 3 héten keresztül próbálkozott, hiába.

neurológia, orvos
Egy ideig szünetel majd a szakrendelés Miklóson, nem fogad betegeket a neurológia
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Elérhető egyáltalán a törökszentmiklósi neurológia?

Kérdésünkkel, miszerint miért volt sikertelen a páciens megkeresése, és hogyan lehet sikeres az időpontfoglalás, megkerestük az EGYMI illetékeseit. 

Június elejétől szünetel a neurológiai szakrendelés

– A rendelések folyamatosak, és az azokra való bejelentkezések meghatározott rend szerint történnek. A páciensek, vagy akadályoztatásuk esetén hozzátartozóik több csatornán keresztül tudják felenni a kapcsolatot a rendelőkkel. A központi telefonszámon tájékoztatást kaphatnak arról, hogy az adott napon milyen rendelések folynak. A szakrendelőt közvetlenül és a portán keresztül is el lehet érni telefonon. Szükség szerint postai úton és személyesen is felkereshetik az intézményt, így közvetlenül tudnak tájékozódni a rendelésekről és a háziorvosukon keresztül is kérhetnek segítséget. Probléma esetén, az intézmény titkárságán állunk rendelkezésre, hiszen azért vagyunk, hogy lehetőségeinkhez képest és legjobb tudásunkat adva segítsük a lakosságot – válaszolta dr. Csordás Melinda, az intézmény igazgatója, akitől megtudtuk, június 1-től szünetel a neurológiai szakrendelés az EGYMI-ben.

A Hetényi kórház szakrendelője látja el betegeiket

– A neurológus május végéig szabadságát tölti, június hónaptól az ellátás szervezése még folyamatban van. Míg neurológiai szakrendelésünk szünetel, betegeinket a szolnoki Hetényi Géza Kórház szakrendelője látja el – tájékoztatott az intézményvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában