Okos tanterem

2024.05.21. 13:30

Okos tanteremmel bővült a martfűi általános iskola

Az új eszközökben bővelkedő okos tantermet a minap vehették birtokba a Martfűi József Attila Általános Iskola diákjai. A beruházásra különböző forrásokból 3,2 millió forintot költöttek.

Pakainé Pusztai Nóra

Ámulattal léptek be az új okos tanterembe a Martfűi József Attila Általános Iskola diákjai a minap. 

okos tanterem, bővült, martfűi általános iskola
Birtokba vehették az új okos tantermet a martfűi iskolások
Forrás:  Martfű Média

Ahogy a tiszazugi település honlapján írják, a Bunge Zrt. „A Boldog Gyermekekért” Alapítvány részére adományozott 2,5 millió forint támogatásából és a Martfűi József Attila Általános Iskola alapítványa 723 ezer forint összegű saját forrásából valósították meg a fejlesztést. Mint beszámolójukból kiderült, Földi Edina, az iskola igazgatója az átadón elmondta, modern környezetben a diákok sokkal motiváltabbak, a tanároknak pedig jóval kevesebbet kell fegyelmezni, ezáltal az órák eseményeinek a sebessége és az egy gyerekre jutó aktivitás is nagyban növelhető.

 Igyekeznek minél több olyan eszközt adni a gyerekek kezébe, amelyek segítségével elsajátíthatják, hogyan kereshetnek célzottan információt, hogyan ellenőrizhetik az igazságtartalmát és hogyan alkalmazhatják problémák megoldására a digitális világ nyújtotta lehetőségeket. Ezután laptop töltőszekrény, tanári asztal és szék, valamint harminc pad és harminc szék szolgálja a diákok hatékonyabb oktatását.

Mint fogalmaztak, az átadó ünnepségen megállapodás született a martfűi általános iskolát működtető Szolnoki Tankerületi Központ és az önkormányzata között az iskola ebédlője és sportudvara teljes körű felújításáról. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában