További részletek

2024.05.15. 16:00

Parkolás: az első negyedóra ingyenes a szolnoki kórház hétemeletesénél

Szigorodott a parkolási rend betartásának ellenőrzése a Hetényi Géza Kórházban. Mint arról korábban beszámoltunk, az intézmény erről kedden kiadott egy közleményt, melynek részleteivel kapcsolatban ismét megkerestük a szolnoki kórház főigazgatóját.

Molnár-Révész Erika

Szigorúbban ellenőrzik a Hetényi Géza Kórházban a gépjárművek behajtását és parkolását az intézmény területén. Emiatt többen felháborodtak a közösségi oldalakon, ugyanis azt tapasztalták, hogy még sérült betegekkel sem engedték be a taxisokat vagy a hozzátartozókat a kórház területére. 

parkolás, parkoló
A kórház hétemeletes épülete előtti területen negyed órányi parkolás ingyenes
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW-Archív

Mint arról keddi közleményében Piroska Miklós a kórház főigazgatója beszámolt, a taxisok a teherportán behajthatnak, a hozzátartozóknak pedig ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak a hétemeletesnél található, városi fenntartású parkolóban.

Mivel több taxis azt tapasztalta, hogy kedden még mindig nem engedték be őket a kórház területére, ismét felkerestük az intézményt kérdéseinkkel. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy meddig ingyenes a parkolás a hétemeletesnél található parkolóban. 

– A betegeket szállító taxik bemehetnek a kórház területére a teherportán keresztül. A hétemeletes épület előtti látogatói parkolóban jelenleg az érkezéstől számított első 15 perc parkolás ingyenes, mely elégséges arra, hogy a sofőr a beteget kitegye vagy felvegye. Mivel ez a parkoló városi üzemeltetésű, az I., vagyis piros zónás parkolóbérletek is érvényesek – válaszolta kérdéseinkre Piroska Miklós, a kórház főigazgatója. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában