Ajánló

2024.05.23. 18:00

Programkavalkád: a gyermekeket ünneplik hétvégén a Jászkunságban

Palacsintafesztivál, Töröki Szárnyas, Hagyományok hétvégéje, és sok-sok gyermeknap. Számos színes programot kínálnak kicsiknek és nagyoknak hétvégén a vármegye települései.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK május 24.

BESENYSZÖG 

Folytatódnak a csütörtökön elkezdődött Woodszög-8 programjai a Fecskelyuki hídnál. 18 órától koncertet ad az Anonym Rock Band. 20 órakor a CrazyGranat, 22 órakor pedig a Blues Company. 

SZOLNOK

Indul a Palacsintafesztivál ezúttal a Tiszaligetben, a volt kemping területén. 19 órától kezdődik a Szolnoki Szakképzési Centrum lézerharc bemutatója, 19.30-tól Geszti Péter lép színapdra, 21.30-tól Rúzsa Magdi ad koncertet. 23.30-tól DJ Lotfi Begi zenél. 

Silhouette,Back,Refugee,Kid,Group.responsible.kid,Child,Boy,And,Girl,Worship.world
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

SZOMBAT május 25.

SZOLNOK 

Reggel 9.30-tól nyitja kapuit a Palcsintafesztivál a Tiszaligetben, a volt kemping területén. 9.45-től kerékpártúra, 10-től palacsintadíszítő verseny veszi kezdetét. 10.30-tól indul a Bing Nyuszi Show, 11.30-tól rajtol a palacsintasütő verseny. A színpadon folyamatosan zajlanak a produkciók, 19.30-tól Follow the Flow, 22 órától ByeAlex és a Slepp ad koncertet, 23.30-tól DJ Yamina zenél. 

Délelőtt 10 órakor rajtol a Szabadidős Tenisz Verseny a Szolnoki Sportcentrum Tenisz Clubban. Nevezni a helyszínen lehet 9.30-ig. 

11 órakor kezdődik a Szolnoki Galériában Nagy Gábor Munkácsy Mihály-díjas festőművész Időrétegek című kiállításának rendhagyó tárlatvezetése. A kiállítást Benedek Csaba néprajzkutató-muzeológus és Képiró Ágnes művészettörténész-muzeológus mutatja be a közönségnek.

KISÚJSZÁLLÁS

Délelőtt 10 órától Nemzetközi Népdalköri Találkozó kezdődik a Vigadó Kulturális Központban. Az eseményen 9 fellépő produkcióját lehet megtekinteni. 

ZAGYVARÉKAS

Mozdulj Zagyvarékas! címmel egészségnapot tartanak a Kisszögben. A programok a Legeza Mihály emlékfutással kezdődnek, melynek 8 órakor van a gyülekezője, 9 órakor indul a rajt. Az események 13 órakor polgármesteri köszöntővel, bemelegítéssel, és örömtánccal folytatódnak, melyeket különböző csoportos mozgásformák követnek, 15 órától például Katus Attilával lehet aerobikozni. A programok késő délutánig tartanak. 

MEZŐTÚR

Tavaszi Civil Forgatagra várja a családokat a FICSAK a Szabadság téren. A 9.25-kor kezdődő megnyitó után színpadi pordukciók következnek, 16.45-től Karapancsev Kristóf és Halász Rebeka zenés műsora zárja a sort. Reggel 9 órától szűrővizsgálatok kezdődnek a közösségi házban, de torna és sportbemutatók, valamint gyermeksziget is várják a résztvevőket. 

TISZAVÁRKONY

A Hősök terén reggel 9 órakor gyermek-és családi nap kezdődik. A köszöntők után 10.45-től interaktív gyermekműsor, majd gyermek ügyességi verseny indul, ebéd után táncbemutatókkal és színpadi műsorokkal folytatódnak a programok. 15.30-tól Opitz Barbi, 16.30-tól Cozombolis lép fel. 

TISZASÜLY

Délelőtt 10 órától a művelődési házban és a Móra parkban gyermeknapi programok kezdődnek, futóbiciklis felvonulással, légvárral csillámtetoválással, vetélkedőkkel. A rendezvény 15 óráig tart. 

RÁKÓCZIFALVA

Délután 15-től 20 óráig tart a gyermeknapi rendezvény a Szabadság téren, sok-sok meglepetéssel és játékkal, színes programokkal. 15 órától a Varsány Közösségi Házban repülőgép szimulátort is ki lehet próbálni.

KARCAG

Családi napra és sportágválasztóra várják az érdeklődőket több helyszínen. A sportcentrumnál a 9 órás regisztráció után 9.30-tól közös torna kezdődik, 10 órakor a Liget úti Sportcentrum átadója következik, majd sportágválasztóra kerül sor, mely 13 óráig tart. Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malomnál 10 órától kezdődnek a programok főzőversennyel, közben a Ramazuri ad koncertet, 14.30-tól Mihályfi Luca lép fel. Mindeközben kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és gyermekprogramok várják a résztvevőket.

KUNMADARAS

10 órától a sportpályán kezdődnek a gyermeknapi programok, sorversenyekkel és kispályás labdarúgással, cukorágyúval, óriásbuborék show-val. A művelődési ház udvarán 18 órakor a Zaporozsec, 20 órától a Fantom együttes lép fel, 22 órától DJ Szegedi Krisztián zenél. 

BESENYSZÖG

A Woodszög-8 zárónapján 15 órakor indul a motoros felvonulás, 15.40-kor gyerekmotoros vágta, 16 órakor streetfighter show kezdődik. 18 órakor a Korona, 20 órakor a Monokini, 22.30-kor a Meteor zenél. 

JÁSZBOLDOGHÁZA

11 órakor a megnyitóval és a köszöntőkkel kezdődnek a Hagyományok hétvégéje eseményei a Bartal tanyán a Jászföld Hagyományőrző Egyesület rendezésében. Ebéd után színpadi programokkal, 18 órától koncertekkel várják a résztvevőket, egyebek mellett Bebe és a RetroZóna is a színpadra áll. A rendezvény ad helyet a IV. Pálinkamustrának, de kiállítás, játszóház és kézművesek vására is színesíti a programot.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS

Reggel 9.30-kor fúvószenekari koncerttel kezdődnek a Töröki Szárnyas Fesztivál és Főzőverseny programjai a városi strandfürdőben. Ezt követően színpadi produkciók, ismert előadók műsorai követik egymást, 14.30-kor látványfőzést tart Gajdán Antal világbajnoki és olimpiai ezüstérmes séf. 18 órától a Groovehause, 20.30-tól az Animal Cannibals ad koncertet. 

VASÁRNAP május 26. 

TÓSZEG

Gyermeknapi horgászversenyre várja az érdeklődőket reggel 7 órai gyülekezővel a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület a Csónakázó-tónál. A verseny 8 órakor indul és 11 órakor ér véget. 

TISZAFÖLDVÁR

Reggel 9 órától városi családi és gyermeknapot tartanak a városi strandfürdőben. 10 órától Herbály András bűvész, 11 órától a Mesélő bőrönd társulata szórakoztatja a kicsiket. 15 órától Fábián Éva, 16-tól pedig a Szelekótya zenekar énekel. A gyerekeket a program ideje alatt óriás ugrálóvárak várják. 15-től 17 óráig egy ismert youtuberrel is lehet találkozni. 

MEZŐTÚR

9 órától kerékpáros ügyességi versennyel indulnak a városi gyermeknap eseményei a Szabadság téren. A színpadi produkciók mellett versenyek, tombola, kirakodóvásár, légvár és népi játszóház várja a gyerekeket, 16 órakor az Irigy Hónaljmirigy lép a színpadra, a programok körülbelül este 19 óráig tartanak.

SZOLNOK

9.30-tól nyitja kapuit a városi gyermeknap a Tiszaligetben, a volt kemping területén. 10 órától Zalán Tibor az Aranykulcsocska című darabot adja elő a Szolnoki Szigligeti Színház. A nap során egymást váltják a palacsintasütő és díszítő versenyek, miközben kutyás bemutató, koncertek, táncmebutató, interaktív gyermekműsorok zajlanak a színpadon. A program 17.15-kor kutyás bemutatóval ér véget. 

ÚJSZÁSZ

A Zagyva Ökoparkban 10 órától kezdődik a Parkerdei Piknik és Családi Sportnap, melyen számos sportágat ki lehet majd próbálni az aerobiktól a tájékozódási futáson át a kerékpározásig, de különböző sportbemutatókat is tartanak. Az esemény a 14.40-től kerékpározással ér véget.

NAGYKÖRŰ

Délelőtt 10 órától a művelődési házba várják a gyermekeket, játszóházzal és légvárral. Lesz kézműveskedés, arcfestés és vattacukor, 10.30-tól interaktív zenés műsor kezdődik, majd breaktáncbemutató, koncert és népi játékok várják a kicsiket egészen 14 óráig. 

TISZAVÁRKONY

Gyermeknapi Tündérfesztivállal várja 10 órától 14 óráig a családokat a Tisza-parton a Tiszaplacc, kézműves és termelői piac. A vásár mellett tűzoltó és rendőrautó bemutatóval, kutyás bemutatóval, sorversenyekkel, hintózással és kézműves sátorral készülnek a gyermekeknek. 

TISZAFÜRED

Az aprók futamával kezdődnek 10 órától a gyermeknapi programok a Városligetben. 11 órakor indulnak a színpadi produkciók, gyermekelőadások, zenés műsorok, bábszínház, kézműves foglalkozások és foci is várja a legkisebbeket.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS

A városi strandfürdőben 11 órától kezdődnek a gyermeknapi programok koncertekkel, színpadi fellépőkkel. 11-től 17 óráig ingyenes pónifogatozásra várják a kicsiket a kemping bejáratánál. Mindeközben egyebek mellett kézművesek szigete és játéksziget, légvár, rendőségi és tűzoltóbemutatók, ingyenes lufihajtogatás is színesíti a programot. 

TISZAIGAR

14 órakor az új játszótér átadásával indulnak a gyereknapi programok a Rákóczi úton, ahol számos fellépő és bemutató mellett 18 órától utcabál zárja a napot. 

TÚRKEVE

Délután 14-től 18 óráig városi gyermeknapra várják a Ligetbe az érdeklődőket. A színes gyermekprogramok között bábszínház, bemutatók, kézműves foglalkozások és koncert várják a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában