Fordulat

2024.05.28. 19:55

Kalandos úton „talált haza” az elveszett túrkevei pulikutya

Majdnem szétszéledt a túrkevei főtéren legelésző juhnyáj, elveszett ugyanis az állatokat őrző négylábú. Nagy volt a szomorúság városban, nem találták a kedves kis ebet, ezért pótolták és „szereztek” egy másik pulikutyát. A történet aztán dupla örömmel és „hepienddel” zárult.

Rimóczi Ágnes

Különleges kompozíció díszítette a túrkevei főteret a közelmúltban megrendezett Juhászfesztivál alkalmából. A mutatós, autentikus térdíszt a város fáradhatatlan csoportja, a Túrkevei Városvédő és Szépítő Egyesület készítette. A Petőfi téri jelenetben csillogó szemű, ünnepi bundába bújt juhokat terelt egy pulikutya. Sokan látták, napokig a nyáj csodájára jártak túrkeveiek és messzebbről érkezők. Az érdeklődők azonban egyik nap őrizetlenül találták a barikat.

pulikutya,
Immár két pulikutya vigyázza a juhokat a túrkevei Petőfi téren. A megújult kompozíciót Madarász Piroska, az egyesület egyik tagja mutatta meg
Forrás: Beküldött fotó

A hűséges ebnek nyoma veszett

– Sajnos eltűnt a pulikutyánk. Nagyon szomorúak vagyunk, hiszen igazi gyöngyszem volt a település központjában, s azért is sajnáljuk, mert a kis csapatunk sokat dolgozott vele – mondta el az esettel kapcsolatban Zagyváné Vass Margit, a Túrkevei Városvédő és Szépítő Egyesület virágfelelős csapatának „szóvivője”.

A hűséges ebnek nyoma veszett, az egész város kereste, mindhiába. Aztán egy nap igazi csoda történt a bogárfekete jószággal.

– A jó kutya mindig hazatalál – ezt osztotta meg közösségi oldalán Sallai Róbert Benedek. A polgármester bejegyzéséből kiderült: a puli megkerült. – Ahogy sokan tudják, bánatunkra eltűnt a puli a Petőfi térről a csodás virág-juhnyáj kompozíció mellől a fesztivál után. A Petőfi téri iskolán lévő kamera távolról rögzítette az eseményt, ez alapján tettünk közé felhívást, megkértük az eltulajdonítót a korrekt magatartásra – írta posztjában a városvezető. Hozzátette: a részletes, nagy felbontású felvételt személyiségvédelmi okokból nem tették közzé, s feljelentés sem lett a dologból, mert bebizonyosodott, amit feltételeztek: inkább ifjúsági csíny volt a dolog, nem pedig rossz szándékú károkozási tett.

Szia Gazdi! – csomagban tért vissza pulikutya

– A felhívás után kaptunk egy kedves levelet „Szia Gazdi!“ megszólítással, amiben röviden leírják a történeteket fiatalok, a város elnézését kérve és egy gondos csomagban visszaküldték a pulit – részletezte a már-már megható történetet a városvezető.

– A fiatalok kérték, hogy a Facebookon jelezzem a küldemény megérkezését. Ezúton jelzem: a küldemény megérkezett, értékeljük a tisztességes, bátor magatartást a küldeményt átadók személyében és emlékeztetek mindenkit: a jó emberek is hibáznak, de ha rájönnek, akkor megbánják és megpróbálják helyrehozni azt – számolt be a polgármester.

Már két kutya vigyázza a virág-juhokat

Az „eredeti” puli eltűnése sokakat szomorúvá tett. Volt, aki elkeseredettségét tettekre cserélte és „beszerzett" egy új terelőkutyát. Egy városlakó, aki bár nem tagja az egyesületnek, de aktív és szívesen vesz részt városszépítésben, készített egy új pulimakettet. Némethné Mészáros Piroska alkotásával így társat kapott a visszatért kutya, így immár ketten vigyázzák a rájuk bízott virág-juhokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában