Élményút

2024.05.21. 10:00

Tanösvénnyel gazdagodik a Tiszazugi Földrajzi Múzeum

Újabb attrakcióval bővül a Tiszazugi Földrajzi Múzeum. Tematikus élményutat építenek ki, sőt kőzetkiállítást is berendeznek hamarosan. A 155 millió forintos beruházásnak jelenleg a közbeszerzési eljárása zajlik.

Pakainé Pusztai Nóra

Tanösvényt alakítanak ki a Tiszazugi Földrajzi Múzeumnál. A „Kalandok a kertek alatt” című beruházásra TOP Plusz forrásból közel 155 millió forintot kölhetnek. 

tiszazugi földrajzi múzeum,tanösvény
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

– A múzeum folyamatos célkitűzése, hogy az egybegyűjtött, nem csak a térségre jellemző kulturális örökséget a látogatók számára élvezetes tárlatvezetéssel, interaktív eszközökkel mutassa be, szakítva a hagyományos „múzeumi látogatás” szellemével – részletezte Lendvai Orsolya, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Meghatározott tematikára épülő „élményút” készül a tiszazugi városban, emellett egy kültéri színpadra és nyitott nézőtérre is jut a pályázati forrásból. Kültéri hangrendszert telepítenek, illetve létrehoznak a Magyarországon előforduló különböző kőzettömbökbül és kőzetekből egy kiállítást, azaz kőparkot, még wi-fi pontokat is kiépítenek. 

Mint megtudtuk, már aláírták a támogatói szerződést, elkezdődött a kiviteli tervek készítése, sőt elindították a közbeszerzési eljárást is. A kivitelezési munkákat várhatóan néhány hónapon belül megkezdik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában