Döntés

2024.05.29. 13:30

Testületi ülésen tárgyalják Abonyban, hogy ne épülhessenek akárhová többlakásos társasházak a városban

Jelenleg semmiféle tilalom nincs arra Abonyban, hogy családi házas övezetben többlakásos társasházak épüljenek. A csütörtöki testületi ülésen ennek szeretne elébe menni az önkormányzat.

Rózsa Róbert

A választások előtti utolsó testületi ülését tartja csütörtökön Abony jelenlegi képviselő-testülete. Az előzetes napirendi javaslat szerint a képviselők a város 2023-as gyermekvédelmi és bölcsődei szakmai programjának végrehajtásáról tájékoztató megtárgyalásával kezdik a munkát, majd döntenek a tavalyi zárszámadásról.

Three,Experts,Inspect,Commercial,Building,Construction,Sites,,Industrial,Buildings,Real
A soron következő testületi ülésen arról is dönthet Abony, hogy a városban hol engedik és hol tiltják többlakásos társasházak építését
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Előterjesztést nyújtott be Pető Zsolt polgármester a Helyi Építési Szabályzat módosítására, amelyet szintén csütörtökön tárgyal a képviselő-testület.

A javaslat lényege, hogy a város bizonyos területein fekvő portákon szabályoznák, hogy milyen házak épülhetnek. Jelenleg ugyanis semmi nem tiltja, hogy családi házas övezetekben többlakásos társasházak épüljenek.

A képviselők meghallgatják és döntenek az ABOKOM Nonprofit Kft. és az Abonyi Városfejlesztő Kft. 2023-as mérlegbeszámolójáról.

A testületi ülésen eldőlhet az is, kapnak-e úszásoktatás-támogatást a helyi diákok

Döntés születhet arról is, hány csoporttal indítsák a következő nevelési évet az abonyi óvodák. Az előterjesztés szerint a Gyöngyszemek Óvoda nyolc, a Pingvines Óvoda és Bölcsőde nyolc, a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde hét csoportot indít 2024 szeptemberében.

Tárgyalják csütörtökön azt a kezdeményezést is, miszerint a város támogatja az első osztályos diákok úszásoktatását. Erre a célra minden elsős tíz alkalmas, tíz napra szóló bérletet kap, a kezdeményezés anyagi hátterét az önkormányzat költségvetésében rendezi.

De megszavazhatják a képviselők a Kinizsi Pál Gimnázium végzőseinek strandbelépési támogatását is. Szintén a fiataloknak kedvező döntés – amennyiben a testület jóváhagyja –, hogy nyáron az abonyi diákok ingyen használhatják a Mucsányi Tamás Műfüves Pályát.

A képviselők igenlése esetén az önkormányzat vagyonkezelésébe kerülhet az Apponyi Albert utcai birkózóterem is – az épület még 2019-ben került a Ceglédi Tankerület vagyonkezelésébe.

Döntés születhet továbbá az önkormányzat Bihari János úti telekvásárlási ügyében és az Abonyi Vágta megrendezésével kapcsolatban is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában