Beruházás

2024.05.27. 07:00

Kivitelezési munkálatok kezdődnek Jászárokszálláson, megújul a Munkácsy utca

Az önkormányzat sikeresen pályázott a TOP Plusz programban belterületi utak fejlesztésére.

Illés Anita

A Munkácsy utcát érintő beruházás során útfelújítás, ivóvíz- és csapadékvízrendszer rekonstrukció valósul meg. A kivitelezési munkálatok május 27-én kezdődnek – tájékoztatott a város honlapján Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester. A projekt keretén belül megújul a Munkácsy út teljes hosszában, a jelenleg öt méter széles utat hat méter szélesre bővítik, egy-egy méter padkával. Az érintett útszakaszon az ivóvízhálózat teljes rekonstrukciójára is sor kerül. 

útfelújítás
Fotó: Czinege Melinda / Forrás: Illusztráció

– A kivitelezés közbeszerzési eljárás eredményeként meghatározott költsége 241,3 millió forint. Az elnyert támogatás mellett az önkormányzat önerőt is biztosít, ami magában foglalja a csapadékvíz elvezető rendszer felújítását, valamint a Munkácsy útról nyíló két zsákutca burkolat felújítását is – közölte a polgármester, aki a munkálatok ideje alatt kéri a lakosság együttműködését és megértését. A projektet várhatóan jövő év januárjában fejezik be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában