Választás

2024.05.18. 10:20

Ebben is csúcstartó a Jászkunság: itt indul a legtöbb polgármester-jelölt

A júniusi önkormányzati választáson csaknem 220 polgármesterjelölt indul Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében – ez rekord a vármegyék között.

Szoljon.hu

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat reggeli adataiból kiderül, hogy 7680 polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba az országban, ebből 6297-et függetlenként – adta hírül az MTI.

választás, polgármesterjelölt
A vármegyék közül Jász-Nagykun-Szolnok településein indul a legtöbb polgármesterjelölt az önkormányzati választáson
Fotó: Árpád Kurucz / Forrás: MW archív

Az NVI szerint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 78 településen 216 jelölt indul, ezzel a vármegyék között itt a legtöbb az egy településre jutó polgármesterjelöltek száma (2,7). 

Az egy településre számított legkevesebb polgármesterjelölt Vas vármegyében van, ahol 216 településre 435 jelölt jut (átlagosan 2).

Mint arról korábban már részletesen beszámoltunk hírportálunkon, a legtöbb egyéni listás jelöltet is egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei településen regisztrálták, Tiszaburán ugyanis 51(!) jelölt szeretne bejutni a 6 képviselői helyre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában