Verseny

2024.05.31. 18:00

Színes feladatokkal tarkított versenyen mérettetik meg magukat a diákok Szolnokon – galériával

Idén tizenötödik alkalommal ad otthont a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola a Korosztályos Egészségnevelési Versenynek. A megmérettetésen 44 csapat és 176 diák vesz részt. Az eseményen dr. Bagdiné Bangócs Éva, a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesületének az elnöke foglalta össze a programsorozatot.

Köllő Judit

Idén tizenötödik alkalommal ad otthont a szolnoki Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola a Korosztályos Egészségnevelési Versenynek. A megmérettetésen 44 csapat és 176 diák vesz részt. Az eseményen dr. Bagdiné Bangócs Éva, a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesületének az elnöke foglalta össze a programsorozatot.

verseny, egészségnevelés, Szolnok
Különböző feladatokban kell megmérettetni magukat a diákoknak
Fotó: Nagy Balázs

– Az önkormányzat felkérésére immáron tizenötödik alkalommal szervezzük a korosztályos egészségnevelési versenyt – kezdte dr. Bagdiné Bangócs Éva. – Az iskolai fordulók már a tavasszal lezajlottak, melyben 11 intézmény diája vett részt. A korcsoportokból 44 csapat jutott tovább a városi döntőre, melyet kifejezetten várnak a diákok.

Minden évben számos helyi szervezet csatlakozik ehhez az eseményhez, hiszen különböző ágazatú feladatokkal, érdekes tevékenységekkel várják a fiatalokat. Megtudtuk: a feladatokban a generációk közötti kapcsolatok, a környezetvédelem, az egészséges életmód, a mozgás és érzékenyítés is megjelenik. A diákok kifejezetten kedvelik a „Nagyik” elnevezésű programot, ahol szépkorúakat kell betanítani táncolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában