Segítséget nyújtanak

2024.06.10. 16:30

Árvíz: ismét a dunántúli gátakra vezényelték a Kötivizig szakembereit

Hazaértek, s máris fordulhattak vissza a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai. A tiszai legények és leányok a dunai védvonalakon, valamint a Rábánál is segítenek az árvíz ellen „harcoló" kollégáiknak.

Rimóczi Ágnes

Néhány nappal ezelőtt hatvanöt Kötiviziges szakember utazott a napokban a dunai árvízhez, segítve kollégáikat. Szinte haza sem értek, máris mentek vissza, hiszen szükség van még a segítségükre. 

árvíz,kötivizig,segítség
Eligazítás után indult a száz fős tiszai különítmény a dunántúli árvízhez
Forrás: Kötivizig

– Vasárnap délután érkezett haza a Szigetközből a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Védelmi Osztagának dunai árvízvédekezéshez vezényelt csapata. Többségük nem sokáig pihenhetett, hétfőn délelőtt ugyanis száz főre bővült különítmény indult újra útnak Szolnokról – adta hírül az Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sajtóosztálya. Ahogy azt Laczi Zoltán sajtóreferenstől megtudtuk: hetvenkét szakember a dunai védvonalakon teljesít szolgálatot Törőcsik Tamás vezetésével, huszonnyolc kolléga Kara Róbert irányításával pedig a Rába árvizének megfékezésében működik közre az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. A Rábánál kialakult helyzet miatt az Országos Vízügyi Főigazgatóság Körmendnél már a lakosság segítségét is kérte homokzsákok töltéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában