Szerkezetjavítás

2024.06.07. 14:32

Galambürülék terhelte a régi miklósi víztorony tartószerkezetét, letakarították

Tizenöt köbméter guanótól szabadították meg a 100 éves víztorony tartószerkezetét a napokban Törökszentmiklóson. A nagy mennyiségű galambürülék óriási terhelést jelentett a torony szerkezetére, melyet meg is erősítenek, és a tervek szerint a tönkrement tetejét is kijavítják.

Molnár-Révész Erika

A XX. század elején épült, közel 100 éves miklósi víztorony állapota az elmúlt években folyamatosan romlott, tartószerkezetét ellepte a galambürülék, ami csak tovább tetézte a bajt. 

galambürülék, víztorony
Megerősítik a régi víztorony szerkezetét Törökszentmiklóson. A munkálatok során kiderült, nagy mennyiségű galambürülék terheli a szerkezetét.
Fotó: Mészáros János

Nagy mennyiségű galambürüléket takarítottak el 

Az önkormányzat statikai szakvéleményt készíttetett a közelmúltban az állapotáról, melyből kiderült, azonnali beavatkozásra van szükség. 

Egy erre szakosodott vállalkozás közreműködésével, különleges eljárás segítségével igyekszünk megakadályozni a vasbeton szerkezet további romlását. A rendelkezésre álló forrásból első lépésben tehermentesítették a tartószerkezeteket, ahonnan megközelítően 15 köbméter galambürüléket kellett letakarítani. A felújítás során a meglazult betonszerkezetek bontására, a vasszerkezet korrózió védelmére, majd a szerkezeti beton javítására, megerősítésére, és póluszáró festéssel a teljes szerkezet védelmére kerül sor

 – tájékoztatott Marsi Péter városfejlesztési osztályvezető. Hozzátette, a felújítás része lehet a víztorony tetőszerkezetének részleges javítása, az elkorhadt részek cseréje is. A munkálatokkal várhatóan július végére készülnek el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában