Pecaverseny

2024.06.10. 17:22

Ismét horgászparadicsommá vált a Holt-Tisza, még gyerekek is áztatták a zsinórt

Pecások ülték végig az Alcsiszigeti Holt-Tisza versenypályáját a hétvégén. Felnőttek és gyerekek is horgásztak, egyaránt feszült figyelemmel követték, mikor bukik alá az úszó a csalira ráharapó halak nyomán.

Kovács Berta

A Közép-Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) június 8-án és 9-én tartotta meg Szövetségi Úszós Csapat és Úszós Egyéni horgász versenyét. Szombaton a csapatok mérték össze tudásukat az Alcsiszigeti Holt-Tiszán. A horgászbotos küzdelemre hat horgászegyesület nevezte be négyfős csapatait. 

horgászverseny,Holt-Tisza
Kategóriánként díjazták az egyéni horgászverseny legjobbjait
Forrás: KTVHESZ

Donkó Péter, a KTVHESZ ügyvezető igazgatója elmondta, e napon főként a snecik haraptak, így ezt a halfajt célozták meg a versenyzők, fűként a partközelben áztatva a horgot. A halak kis mérete miatt a legjobbak is csak 2-3 kilónyi fogást könyvelhettek el  a mérlegelésnél. A csapatgyőzelemnek pedig a szolnoki Kinizsi Horgász Egyesület örülhetett.

horgászverseny,Holt-Tisza
Veréb Boglárka a kifogott halak mellett a győzelemnek is örülhetett
Forrás: KTVHESZ

Vasárnap az egyéni verseny következett, ekkora már megindultak a nagyobb kárásztok, keszegfélék is. A felnőtt kategória győztese, Bódi Csaba összesen 6260 gramm fogással szerezte meg az első helyet. Az ifjúsági kategóriában Nagy Dénes végzett az élen, a gyermekek között Veréb Boglárka bizonyult a legügyesebb pecásnak. Díjazták a női horgászokat is, Macskásné Kosztyi Ottilia vihette haza a győztesnek járó serleget.

A versenypálya most hétvégén is benépesül, ezúttal a szövetség feeder szakágának egyéni versenyzői teszik próbára halfogó tudásukat. Negyvenheten jelentkeztek már a versenyre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában