Értékelés

2024.06.10. 20:04

„Ez az erős felhatalmazás ösztönözni fog bennünket” – így reagált a vármegyei közgyűlés elnöke

A június 9-i helyhatósági és európai parlamenti választásokon kapott kormánypárti erős felhatalmazás bennünket a jövőben is arra fog ösztönözni, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy vármegyénk lakosság is békében élhessen, fejlődhessen – mondta a választásokat értékelve hétfőn Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Daróczi Erzsébet

– Hogyan értékeli a választások eredményét? – kérdeztük Hubai Imrétől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnökétől.

Választás
Hubai Imre
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Az első szó a köszöneté. Köszönöm minden választópolgárnak, aki a június 9-i helyhatósági és európai parlamenti választásokon részt vett és a szavazatát leadta – mondta hírportálunknak Hubai Imre. 

– Külön köszönöm azokat a támogató szavazatokat, melyeket a Fidesz-KDNP vármegyei közgyűlési listája, az európai parlamenti lista, valamint polgármestereink és önkormányzati képviselő-jelöltjeink kaptak. Köszönöm, hogy a választások nagyrészt zavartalanul és a választások rendjének megzavarása nélkül lezajlottak. 

A vármegye kifejezte, hogy erős, békepárti, a Fidesz-KDNP által vezetett vármegyei önkormányzatot szeretne a jövőben is. Az arányokat megtartva, a megnövekedett részvétel mellett megnövekedett számú támogatást kaptunk a választópolgároktól, így a Fidesz-KDNP a jövőben is 11 vármegyei közgyűlési tagból álló frakciót tudhat a magáénak. 

A Mi Hazánk 3, a Demokratikus Koalíció 2, a Jobbik 1 és a Momentum is 1 vármegyei közgyűlési helyet szerzett, ami azt jelenti, hogy a kormánypárti többségű megyei önkormányzat marad. Ez az erős felhatalmazás bennünket a jövőben is arra fog ösztönözni, hogy a béke pártján álljunk, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy Magyarország lakossága, benne a vármegyei lakosság is békében élhessen, fejlődhessen, a jóléte gyarapodjon és elfoglalhassa a vármegye a neki járó társadalmi és gazdasági rangját, amin eddig is dolgoztunk. Köszönöm minden aktivistának, aki részese volt ennek a sikernek és jó munkát kívánok a megválasztott polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek, a vármegyei közgyűlés tagjainak és az Európa Parlamenti képviselőinknek is. Hajrá Magyarország, hajrá Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, csak a béke! – tette hozzá a politikus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában