Programajánló

2024.06.07. 09:00

Programokból nem lesz hiány, de dömping sem hétvégén a Jászkunságban

Mesefesztivál, Helyi Termékek Vására, koncertek és sportnap is várja a kikapcsolódni vágyókat hétvégén a vármegyében. A három nap eseményei között komolyabb kulturális és könnyedebb programok is szerepelnek.

Molnár-Révész Erika

Június 7., péntek:

programok, mesefesztivál, gyerekek
A programok között mini mesefesztivál is szerepel, melyet a tavalyi siker után ismét megrendeznek szombaton Törökszentmiklóson
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW-Archív

SZOLNOK 

Reggel 9 órától kezdődnek a programok a vármegyeszékhelyen a Sétálj velünk! Tudatos jelenlét túrával, melyre a szépkorúakat várják a Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtárhoz. 

A Széchenyi városrészben a Zöld ház előtti téren 16 órától 18.30-ig Vár a nyár! címmel nyárindító rendezvényt tartanak színpadi produkciókkal, mesesarokkal, kézműveskedéssel, játékokkal, lufihajtogatással és büfével. 

JÁSZBERÉNY Ezen a napon kezdődik, és még vasárnap is tart a Mind Egy Fesztivál a Főnix Fészek Műhelyházban. A háromnapos rendezvény a testi-lelki egészség jegyében zajlik majd.

Június 8., szombat:

JÁSZAPÁTI Reggel 6 órától kezdődik a Régiség és Veterán Börze a vásártéren.

JÁSZKISÉR Mozduljunk együtt Jászkisér! címmel egész napos program kezdődik a Vasút út 6. szám alatt. Reggel 8 órától nyílt páros horgászverseny rajtol a Csalogány tónál, majd kispályás foci, és 10 kilométeres közös kerékpározás indul. Reggel 9-tól 17 óráig kézműves vásár és adományvásár, 17 órától műsorok kezdődnek a színpadon. Az elismerések átadása után 21 órától a Zaparozsec, 23-tól a Deja Vu Együttes ad koncertet, majd DJ-k szórakoztatják a közönséget. 

PUSZTAMONOSTOR Délelőtt 10 órától nyílik a Közösségünk Kincsei című vándorkiállítás a polgármesteri hivatalban. 

SZOLNOK 

Délelőtt 10 órától rajtol a 12. Auriga erdei futóverseny 3. forulója a Nefag játszótérről. 

Délelőtt 11 és 11.30 között ingyenes virágosztást tartanak a Tiszta udvar rendes ház című program keretében Rehó János és Tasnádi Zoltán képviselők a Barátság és Nyár utca kereszteződésében a Széchenyi városrészben. A virághoz lakcímkártya bemutatása szükséges. 

A Szolnoki Galériában 16 órától kezdődik az Elfelejtett portrék című katalógus, illetve a Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikus, operatőr és Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész munkáiról készített film bemutatója. A bezsélgetést Képiró Ágnes művészettörténész vezeti.

MEZŐTÚR Délelőtt 11 órától a Vadvirág Népdalkör 15. jubileuma alkalmából ünnepi hangversenyt tartanak a közösségi házban. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS A Kossuth téren délután 13.30 és 18.30 között zajlanak majd a Tulipános láda meséi című mesefesztivál programjai 7 próbás játékszigettel, népi játékokkal, kézműves foglalkozással, bemutatókkal és vásárral. Míg a Mesélők színpadán sorjáznak a produkciók, például báb és- mesejátékok valamint táncház, addig az alkotóházban kiállítás, pogácsakészítés, és számos közös program fogadja a látogatókat. A nagyokat 19.30-tól mese-és társasjáték esttel egybekötött Folk-kocsmába várják. 

JÁSZBERÉNY Délután 17 órától kezdődik az I. Nyárindító Piknik a Kapitány kertben. Az esemény este 21 óráig tart.

TISZAFÖLDVÁR Fuvola és kórus címmel a Szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola növendékei és tanárai, illetve a Tiszaföldvári Férfikórus koncertje kezdődik 18 órakor a római katolikus templomban. 

Június 9., vasárnap:

SZOLNOK Reggel 8 órától szolnoki és város környéki őstermelők, kézművesek hozzák el és kínálják portékáikat a Hild téren a soron következő Helyi Termékek Vásárán. Az esemény 13 óráig tart. 

Indul a Rózsakerti nyári esték című rendezvénysorozat a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely és az Aba-Novák Agóra közös programja, melynek első állomását délután 17-től 19 óráig tartják a Rózsakertben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában