Rekonstrukció

2024.06.23. 10:00

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék épülethomlokzatának felújítása

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék épülethomlokzatának felújítása.

Mészáros Géza

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) ez év június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült, tavaly a 130. éves jubileumát ünneplő, helyileg védett státuszú, műemléki környezetben álló szolnoki, Kossuth út 1. szám alatti épülete külső felújításának kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Szolnoki Törvényszék épülete
A Szolnoki Törvényszék 130 éves épületére alaposan ráfér már a homlokzat- és tetőfelújítás
Fotó: Dr. Tóvizi Ádám

Teljeskörű felújítást kap a Szolnoki Törvényszék

Mint azt megtudtuk, a tervezett külső renováció a tetőszerkezet tartószerkezeti felújítását, a tetőfedés és bádogos szerkezetek cseréjét, a homlokzati felületek teljeskörű felújítását, a külső nyílászárók cseréjét, az épület lábazatának bevonatos és injektálásos vízszigetelését, valamint az épület körüli utcai járdák és udvari térburkolatok felújítását foglalja magában.

A munkálatok jelentőségét jól mutatja, hogy a felújítandó tetőszerkezet alapterülete meghaladja a 2700 négyzetmétert, a megújuló tetőhéjazat több mint 3300 négyzetméteres, valamint több mint 3200 négyzetméteres homlokzatfelújításra és több mint 400 külső nyílászáró cseréjére kerül majd sor.

A nyílt eljárásban, a munkálatokra kivitelezőként pályázni kívánó cégeknek ez év július 16-án délig van lehetőségük árajánlatuk előterjesztésére. A nyertes kivitelező kiválasztását követően, előreláthatóan 2024 októberében indul meg a munka, ami a tervek szerint 12 hónapig tart majd.

A munkálatok ideje alatt a Szolnoki Törvényszék és a Szolnoki Járásbíróság az épületben működik majd. Mindkét bíróság mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a felújítás a lehető legkisebb mértékben zavarja az épületet felkereső állampolgárok komfortérzetét.

Annak érdekében, hogy a megromlott állapotú épület a fenti munkálatok megkezdéséig is biztonságos maradjon, 2024 augusztusában a törvényszék tetőszerkezet-javítási, megerősítési munkákat végeztet majd, és rögzítteti az épület elmozdult lábazati köveit – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában