Voks 2024

2024.06.09. 09:40

Választás a Jászságban: a legtöbb polgármesterjelölt Jászalsószentgyörgyön indul

Vasárnap fontos döntéseket hozhatnak a jászsági választópolgárok is. Reggel hat órakor kinyitottak a szavazókörök, elkezdődött az önkormányzati és EP választás.

Illés Anita

A térségben Jászalsószentgyörgy a polgármesterjelölt rekorder település. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján heten szálltak harcba a településvezetői posztért az önkormányzati választáson. Ők a szavazólapon is látható sorrendben: dr. Bertalan Zsuzsanna (független), Laczlavik Ildikó (független), Szatmári Imre (független), Albert Bernadett (független), Szabó Zsolt (független), dr. Tóth Gábor (független), Rumpf Tamás (független). Jászalsószentgyörgyön 2774 szavazásra jogosult állampolgár van, akik 19 óráig négy szavazókörben adhatják le voksukat.

választás,szavazás,urnák
Illusztráció
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Izgalmasnak ígérkezik az önkormányzati választás

Jászalsószentgyörgy után Jászapátin és Jászdózsán van a legtöbb polgármester aspiráns. Jászapátin négy jelölt, a szavazólap sorrendje szerint: Illés Gergő (független), Urbán Imre (független), Kiss László (független) és Pócs János (Fidesz-KDNP) várja a voksokat az önkormányzati választáson. Jászdózsán szintén négyen indultak polgármesternek: Bollók László (független), Orosz Tibor (független), Fonyódi Annamária (független), Baranyi Sándor (független). 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában