Újszülöttek

2024.07.09. 19:00

Apróságok parkja kialakításáról döntött a jászdózsai képviselő-testület

A kezdeményezés erősítheti a gyerekek identitását, kötődését a faluhoz. Az önkormányzat tervei szerint az Apróságok parkja minden évben egy facsemetével gyarapodna, melyet az újszülöttek tiszteletére ültetnek el és egy külön táblára kerülne rá a gyermekek és ha kérik, a szülők neve.

Illés Anita

Az Apróságok parkja létrehozásáról egyhangúlag döntött legutóbbi rendes ülésén a jászdózsai képviselő-testület. Az újszülöttek tiszteletére tervezett parkot a Szent Mihály téri játszótér mellett elhelyezkedő mintegy 60 négyzetméternyi közterületen alakítják ki. 

Apróságok parkja
A Szent Mihály téri játszótér mellett kap helyet az Apróságok parkja Jászdózsán
Fotó: Pesti József

Minden évben új facsemetével bővülhet az Apróságok parkja

Baranyi Sándor polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a kijelölt területen minden évben egy fát szeretnének elültetni az újszülöttek tiszteletére és egy külön táblán tüntetnék fel a gyermekek nevét, valamint a szülők nevét is, ha kérik. Az előzetes tervek szerint az Apróságok parkját kerítéssel határolják majd le és egybenyitják a játszótérrel. Környezetét mesefigurákkal és virágokkal szépítenék. Várhatóan még nyár végén, szeptember elején átadják az újszülöttek parkját, mely összehozza a kisgyermekes családokat, erősíti a településhez való kötődést és szépíti a falut. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában