Összefoglaló

2024.07.02. 21:00

Rangos díjakat adtak át Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Két fiatal arra használta fel a múlt pénteket, hogy festékszóróval összefújkálja Abony belvárosát. Tettük nyomán hamar egy rendőrautó motorháztetején találták magukat, de a helyieknek van még ötlete arra, milyen büntetés lenne testhezálló a firkálóknak.

Forrás: szoljon.hu

Az elkövető mintegy nyolcszázezer forint kárt okozott a jánoshidai lakosoknak.

Már a jelentkezők száma is több volt, mint tavaly. A Tisza -Tavi PET kupán az előző esztendőben tizenkét, idén tizenkilenc csapat gyürkőzött neki a folyótakarításnak.

Idén is a szolnoki városházán megtartott ünnepségen adták át a kivételes szociális érzékenységéről ismert szolnoki orvosról elnevezett Kálmándi Mihály-díjat. A Semmelweis-nap alkalmából rendezett keddi eseményen Szalay Ferenc polgármester mondott köszöntőt, majd az elismerések átadása következett.

Egy személy súlyosan megsérült, amikor frontálisan ütközött egy személyautó és egy szalmabálákat szállító traktor, Cegléd közelében.

Két tinédzser és egy férfi tűnt el a Tiszában Tokajnál hétfő este. A holttestekre kevesebb, mint egy nap alatt találtak rá, a keresést a szolnoki központú Tiszai Vízirendészet munkatársai is segítették.

A tarajos teknősök számos betegség és kórokozók hordozói, emellett veszélyeztetik az őshonos fajtákat. A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület a napokban megkezdte a Közép-Tisza szolnoki szakaszán az idegenhonosok élvefogó csapdázását.

A férfi a cselekmény elkövetését elismerte, de nem kívánt nyilatkozni arról, hogy mi volt tettének motivációja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában