Jászárokszállás

2020.01.03. 11:30

Közel hetvenötmillió forintból újult meg a városháza épülete

Befejeződött az árokszállási polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítéssel egybekötött felújítása.

Illés Anita

A városháza épülete egyébként már elavult és rossz energetikai jellemzőkkel rendelkezett, ezért szükségszerű volt a fejlesztése – áll a projekt sajtóközleményében. Célja többek között, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az intézmény havi kiadását a lehető legkisebbre csökkentsék. A fejlesztésnek ugyanakkor jelentős környezetvédelmi szempontjai is voltak, melyek között szerepel a széndioxid-terhelés javítása, az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése, valamint a környezettudatos szemlélet erősítése.

A közel hetvenötmillió forint összegű beruházás megvalósításához az önkormányzat több mint hetvenkétmillió forint európai uniós pályázati támogatást nyert el, valamint több mint 2,7 millió forint önerőt biztosított. Megvalósult a városháza komplex energetikai korszerűsítése, így például utólagos szigetelést, nyílászárócserét végeztek, valamint napelemet telepítettek és akadálymentesítették az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában