HAGYOMÁNY

2018.02.19. 12:40

Minden a kolbászról szólt a kevi böllértalálkozón (galéria+videó)

Ismét kiváló hangulatú volt a már hagyományosnak számító böllértalálkozó. A cél ezen a szombaton is teljesült: érdeklődők tömegével ismertették meg a népi disznóvágások hangulatát.

Hutter Zsófia

Malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, tehát minden, ami egy igazi régi disznótoroshoz kell, ez volt a program. Tóth Lajos, a rendezvény szervezoje elmondta, az elmúlt tizenkét év alatt az idei volt a legkiemelkedobb látogatottság tekintetében, és közel harminc

csapat vágott disznót.

– Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta hazánkban, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás – közölte Fazekas Sándor.

A földmuvelésügyi miniszter azt mondta: a sertéságazatra rendkívül kedvezoen hatott, hogy 27-rol 5 százalékra csökkent a sertéshús áfakulcsa.

A gasztronómiai rendezvények pedig, mint amilyen a túrkevei is, fokozottan ráirányítják a figyelmet a sertésbol készült ételekre – tette hozzá a miniszter elégedetten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!