HAGYOMÁNY

2018.04.15. 09:28

A roma kultúrát ünnepelték Tiszapüspökiben

Hagyományos roma étellel, színes műsorokkal ünnepelték Tiszapüspökiben a roma kultúra napját. A rendezvény idén egybeesett a tavaszköszöntő programokkal, melyen felavatták a község új kemencéjét is a közösségi ház udvarában.

Molnár-Révész Erika

Roma viseletbe öltöztek az iskolások

Forrás: Beküldött fotó

– Ebben készítettük el a cigány kenyeret, a bodagot, miközben a másikban a nappali ellátásban részt vevő időseink sütöttek hagyományos kenyérlángost – meséli Bander József polgármester.

– Az iskolások roma tánccal és énekekkel készültek, emellett vendégművészeket is meghívtunk, akik interaktív, zenés előadással szórakoztatták a közönséget.

– A programoknak, tavaszköszöntő révén, része volt a kiszebábu-égetés, és a zöldágjárás is – tette hozzá a településvezető, aki azt is elmondta, a rendezvényt idén már pályázati pénzből fedezte az önkormányzat.

– Az alapszándék az volt, hogy az anyagi forrásokat megteremtve, a közösségi rendezvényeket minél tartalmasabban tudjuk megtölteni.

Roma viseletbe öltöztek az iskolások
Forrás: Beküldött fotó

– A hároméves programban képzések és szakmai konzultációk is lesznek. A cél végső soron az, hogy az eddigi szakemberhiányt, ami mostanáig jellemző volt, a pályázatnak köszönhetően biztosítsuk.

– Ennek segítségével már bevontunk olyan szakembereket, akik kulturális és szociális téren is segíteni tudnak a település problémáinak megoldásában – hangsúlyozta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!