Masterclass

2018.06.14. 12:43

Reutlingeniek adnak ingyenes koncertet Szolnokon

Akadémiai szintű nemzetközi karmesterképzést indít a Szolnoki Szimfonikus Zenekar június 20 és 25. között Martfűn.

Molnár-Révész Erika

A Szolnok Masterclasson idén hét, különböző országból érkező fiatal karmester vesz részt. Az ingyenes nyitókoncertet Szolnok testvérvárosa, Reutlingen Filharmonikus Zenekara adja az Aba-Novák Agórában június 17- én, este hét órától.

– Több, mint 25 éve áll fenn Szolnok testvérvárosával a kiváló együttműködés, eleinte a képzőművészet, majd a sport terén. Ez most a zeneművészetben is elindult – mondta az eseményről szóló sajtótájékoztatón Szabó István alpolgármester.

Kállai Mária országgyűlési képviselő arról beszélt, a tavalyi példából kiindulva, hatalmas értéket és lehetőséget jelent a kurzus és az ahhoz kapcsolódó különféle rendezvény Szolnok térségének.

– Ez olyan, mint egy mesterszakács iskola. Ahol a szakácsonak megvan a lehetőségük, hogy saját ízlésüknek megfelelően készítsék el az ételt úgy, hogy megmaradjon a színvonal, s a lehető legszélesebb körben fogadják el ezt a munkát – mondta a képzést vezető, és a nyitókoncertet vezénylő Alpaslan Ertüngealp zongoraművész, karmester.

A mesterkurzus zárókoncertje június 25- én a budapesti MOM Kulturális Központban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!