GYERMEKFELÜGYELET TISZASÜLYÖN

2018.07.25. 11:30

Sokszor haza sem akarnak menni, olyan jól érzik magukat a gyerekek

Cseppet sem kell aggódniuk azoknak a tiszasülyi szülőknek, akik dolgoznak, és nem tudják a vakáció alatt rokonra, jó ismerősre bízni gyermekeiket. A helyi könyvtárban idén is találnak maguknak szórakozást, elfoglaltságot.

Kovács Berta

Jól érzik magukat a könyvtárban a gyerekek

Fotó: Mészáros János

– Szinte az egész nyári szünet idejére gyermekfelügyeletet biztosítunk, ez egy nagyon jó kezdeményezése a tiszasülyi önkormányzatnak – hangsúlyozta Balaton Mária művelődésszervező, a könyvtár vezetője.

– Erzsébet-táborba, vagy amikor az nincs, akkor hozzánk, a könyvtárba. Ez megnyugvás a szülőknek, hiszen reggel beadják a gyerekeket és egész nap biztonságban tudhatják őket.

– Itt meg is ebédelhetnek, és mindennap érdekes programokat szervezünk nekik, visszük őket kirándulni, mozoghatnak, olvashatnak, filmet nézhetnek. Lekötjük őket. Sokszor haza se akarnak menni. Nyolc órakor kezdünk, de gyakran már hétkor itt vannak, így mi is, de ez a legkevesebb.

Balaton Mária azt is elmondta, az Erzsébet-táborral heti váltásban gondoskodnak a gyerekeknek elfoglaltságról, de a táborozók is rendszeresen ellátogatnak a könyvtárba.

A tábori programokon negyvenhat gyerek vesz részt, a gyermekfelügyeletet pedig tíz-tizenkét gyerkőc igényli rendszeresen.

A könyvtár heti tematikus program-összeállítással várja az ifjakat. Az első hét a sporté volt, hogy kedvükre kiszaladgálhassák, kiugrándozhassák magukat, ehhez nem is kellett messzire menni, hiszen ott az idén átadott műfüves sportpálya a könyvtár szomszédságában.

A biztonság hetében Módos Róbert rendőr főtörzszászlós előadásában ismerkedhettek a gyerekek a biztonságos közlekedés és fürdőzés szabályaival, azon veszélyek elkerülésével, melyek a vakációban leselkednek rájuk.

Jól érzik magukat a könyvtárban a gyerekek
Fotó: Mészáros János

E hét a játék jegyében zajlik.

– Olyan társasjátékokkal játszanak, melyekkel igyekeztünk az iskolában is hasznosítható tudást és logikát is becsempészni a szórakozásukba.

Előttük áll még a természet hete, mikor a sülyi természetben tett kirándulásoké lesz a főszerep, és a föld körüli túra hete, ahol a földrészekkel, országokkal ismerkedhetnek könyvek és fotók segítségével, behozhatják majd a családi utazáson készült fényképeket is.

A könyvtármozi program révén a gyerekek hetente kétszer filmet néznek, elsősorban magyar népmesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!