GALÉRIÁVAL

2018.11.17. 20:19

Tepertő, pecsenyehús, hurka és kolbász is sült a bereki fesztiválon

Szombaton Berekfürdőben a VII. Tepertő és pörcfesztiválon a helyiek mellett Karcagról, Abádszalókról, Kunmadarasról is érkeztek főzők.

Daróczi Erzsébet

A résztvevőket és a vendégeket Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Molnár János Berekfürdő, Balogh Gyula Abádszalók, Guba László Kunmadaras polgármestere köszöntötte, s mint hangsúlyozták, fontos a hagyományok ápolása, továbbadása, amelyre jó példa ez a fesztivál is.

Ahogy fogalmaztak, a bereki az idei böllérfesztiválok kezdete, s márciusban Abádszalók lesz a zárója, addig pedig sok hagyományos ízesítésű toros ételt kínálnak a környék fesztiváljai, ahogy a Berekben is kapható volt tepertő, toros káposzta, abált szalonna, hagymás vér, pecsenyehús, sült oldalas, hurka, kolbász, de többen főztek karcagi birkapörköltet is.

A ragyogó napsütésben a felnőtteknek jólesett a forralt bor, a gyereknek a meleg tea, a tepertős pogácsa, a hájas tészta. A színpadon pedig helyi és a környékbeli néptánccsoportok mellett délután Ismerős arcok koncert is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!