zene

2019.03.03. 09:30

Szegedről is elhozta az aranyat a miklósi nótaénekes

Csodálatos érzés megélni, amikor örül a közönség, ez nekem hatalmas erőt ad.

Molnár-Révész Erika

Berecz Bálint Szegeden is bizonyította énektudását.

Forrás: Beküldött fotó

– Édesapámnak csodálatos hangja volt, gyermekkoromban sokat daloltunk együtt. Amikor már dolgoztam, nem volt időm erre, túlságosan leterhelt a munka.

Ám tizenöt éve a párom – a tudtom nélkül – benevezett a Törökszentmiklós és térsége Ki Mit Tud?-ra, és nagyon jól sikerült a szereplés – mesél a kezdetekről Berecz Bálint nótaénekes.

Ezután kitartó és szorgalmas munkával képezte magát, majd neves nótaénekesektől tanulta el a szakma fortélyait a fővárosban.

– Nagyon sokat köszönhetek egyebek mellett Tolnai Andrásnak, a magyar nóta királyának, Kerekes Katalinnak és Szendrei Klárának, dr. Weiczi Irma dalszerző-, szövegíró klubvezetőnek.

Valamint László Máriának, zenei korrepetitoromnak, Farkas Ágnes és Cselényi László orgona- és zongoraművészeknek, Siliga Miklós szövegíró zeneszerzőnek és azoknak a zenei kísérőimnek, akik pályafutásom alatt segítették a munkámat.

Berecz Bálint Szegeden is bizonyította énektudását.
Fotó: Beküldött fotó

Az elmúlt évek során folyamatosan kapta az elismeréseket, minősítéseket nóta és operett, valamint népdalénekes kategóriában. Legalább hatvan olyan fellépésen van túl, amivel díjakat és különböző fokú minősítéséket szerzett.

Budapesten több nótaklub tagja, egyebek mellett a Fészek Művészklubé is, melyek állandó fellépési lehetőségeket biztosítanak számára.

Két éve pedig a Püspökladányi Jázminbokor Nóta Egyesülethez is csatlakozott.

– Nagyon fontos a szorgalom és a kitartás. Aki tud kottát olvasni, emellett társul hozzá egy szép orgánum és képzett hang, akkor az sikereket érhet el. Az éneklés nekem örömet szerez, hiszen csodálatos érzés megélni, amikor látom, hogy örül a közönség, ez nekem hatalmas erőt ad.

A magyar nótát mindig is szerettem, akárcsak az embereket – avat be sikerének titkaiba.

A szorgalom 2015-ben lemezkiadás formájában is meghozta gyümölcsét: A kanyargó Tisza partján címmel a pályafutását végigkísérő, legkedveltebb dalaiból huszonnyolc számot tartalmazó CD jelent meg.

Legutóbb hétvégén, a Szegeden rendezett VIII. Országos Népek Tánca – Népek Zenéje verseny döntőjében kapta meg – sok száz induló közül – az arany minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!