klasszikus zene

2019.06.27. 11:26

Karmesterképzést tartottak Martfűn

Klasszikus zene töltötte meg a Városi Művelődési Ház és Könyvtár épületét a közelmúltban. Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Szolnoki Masterclass karmesterképzését.

P. Pusztai Nóra

– A program művészeti vezetője, Alpaslan Ertüngealp nemzetközi hírű karmester, hatalmas szakmai tapasztalatával segíti a növendékek fejlődését. A felhívásra a világ számos pontjáról érkeztek tanoncok városunkba, hogy tanulhassanak tőle – mondta Asztalosné Kocsis Enikő, a Martfű Városi Művelődési Ház és Könyvtár vezetője.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hatvan zenészével gyakorolhattak a karmestertanoncok a színházteremben.

– Egy fiatal karmester nehezen juthat hozzá ilyen típusú gyakorlati képzéshez. A zenekari órákon kívül begyakorolták a vezénylést, délutánonként angol nyelvű továbbképzésen vettek részt – hangsúlyozta a művelődési ház vezetője.

A kurzusok nyitottak, a helyi iskolások szervezett formában betekintést nyerhettek a zenészek világába. A képzés a ceglédi Kossuth Művelődési Központban tartott hangversennyel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!