oktv

2020.07.20. 11:30

Országos kiállításon szerepelnek a szolnoki Magiszter diákjai

Az idei rajz és vizuális kultúra területén megrendezett Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) legjobb pályaműveiből rendezett kiállításon láthatók az iskola képzőművészetis diákjainak alkotásai.

házsé/szoljon.hu

A Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma Művészeti Szakgimnáziuma és Alapfokú Művészeti Iskolája ebben az évben is részt vett a megmérettetésen, az idei téma a Micsoda Cirkusz nevet kapta. A feladat a cirkusz újragondolása, megalkotása volt a megadott feltételek szerint.

Az OKTV vizuális kultúra verseny három fordulóból áll, melyben az első a képalkotás volt, ahol pontozás útján lehetett tovább jutni a középfordulóra. Ott félalakos portrét kellett modell alapján megrajzolni, három órában. A döntőbe pedig művészettörténeti feladatlap várt volna a diákokra. Azonban a koronavírus járvány miatt a döntő idén elmaradt, így az eredményeket a már lezajlott versenyfordulókban elért eredmények alapján határozták meg.

Tóthné Páncsics Edinától, az iskola rajztanárától megtudtuk, az idei megméretés érdekessége, hogy a Nemzeti Cirkusz művészeti szakmai támogatást nyújtott a jelentkezőknek.

A versenyre 361 kreatív alkotás készült, és a legjobb pályaművekből a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában rendeztek kiállítás, mely 2020. július 16. és augusztus 28. között látogatható. Ha pedig a tárlat véget ér, az alkotásokat átszállítják a Fővárosi Nagycirkuszba, hogy az odalátogatók is megtekinthessék a műveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!