Galériával

2020.08.02. 21:00

Képeken az Örökség: fotókiállítás nyílt a szolnoki TISZApART Moziban

Idén huszonöt éves az Örökség Világzenei Fesztivál, ennek apropóján fotókiállítás nyílt az esemény legjobb pillanatait megörökítő képekből Szolnokon.

Szoljon.hu

Az eseménynek otthont adó mozi előtere kíváncsi szemekkel telt meg szombat este. A falakon lógó fotók egytől egyig hozták a fesztiválok hangulatát, a zeneszerető látogatók pedig egy pillanatra visszaröppenhettek abba az időbe, amikor legutoljára koncerten jártak.

A koncertfotók között találkozhattunk Svarsnig Judit, Kozma Mihály, Busa Szabolcs és Ajtay Zoltán alkotásaival, melyek olyan elkapott pillanatokat örökítettek meg, amiből árad a zene.

A megnyitót természetesen zene is kísérte, elsőként Torta Csaba és húga zenélt, őket pedig a Kettő Kettő Tánczenekar követte a Múzsák terén felállított színpadon. A kiállítást Papp Béla, az Örökség Fesztivál rendezvényszervezője nyitotta meg.

Fotó: Szoljon.hu

Magát az Örökség Világzenei Fesztivált először 1996-ban rendezték meg, mely akkor még Örökség Etnozenei, Folk és Folkrock Fesztivál névre hallgatott. Azóta ez a rendezvény minden év augusztusában összetéveszthetetlen hangulatot varázsol a szolnoki Tisza-partra. A Tiszai hajósok terén évről évre újabb csapatok mutatkoztak be, és a fesztivál programja számos kortárs művészeti ág produkciójával egészült ki.

Az idén jubileumot ünneplő esemény nagyszínpadán az utóbbi években nem csak hazai zenekarokkal találkozhattunk, hanem egyre több külföldi együttes is tiszteletét tette a Tisza-parton. Ez idén sem lesz máshogy, ezen az augusztuson is találkozhatunk a Múzsák terén egy-egy hangulatos, zenével tűzdelt nyári estén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!