galériával

2020.09.19. 14:00

Népi hagyományainkat éltetik az Új Bokréták Fesztiválon Berényben

Kézműves bemutatókkal és népzenei előadásokkal elkezdődött pénteken az Új Bokréták Fesztivál Jászberényben, a Jászság Népi Együttes székháza előtti területen.

Illés Anita

A Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes közös rendezvényén visszaidézik a régi Gyöngyösbokréta Fesztivál hangulatát, bemutatják élő hagyományainkat.

Első napján, a Jászsági Népművészeti Műhely Egyesület tagjai a szebbnél szebb jász portékák elkészítésének folyamatába avatták be az érdeklődőket. A Paramisi Társulat a magyar és cigány népmesék gondolatvilágát hozta el a Jászság fővárosába. Zenés, táncos, énekes mesejátékuk mosolyt csalt a gyerekek arcára. Mulatságos történetekkel, vidám dalokkal szórakoztatta a közönséget a BaHorKa Társulat improvizációs folklórszínháza. Molnár László népzenész és Kovácsné Lajos Krisztina ismert magyar népdalcsokorral örvendeztette meg a hallgatóságot. Az esti koncerten a Zagyva Banda húzta a talpalávaló muzsikát.

Szombaton este fél nyolckor a Magyar Állami Népi Együttes, a társszervező Jászság Népi Együttes és vendégeik közös gálaműsorral lépnek fel a Szabadtéri Színpadon. A gála ingyenes, de a járványügyi helyzetre való tekintettel regisztrációhoz kötött. Erre a Lehel Film-Színházban és a Jászberényi Városi Könyvtárban van lehetőség nyitvatartási időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!