Dream Combination

2021.01.22. 20:00

A túrkevei banda álmaikba vetett hitükről írták legújabb dalukat

A célok eléréséről, az álmokba fektetett hitről és a kitartásról szól a Dream Combination zenekar legújabb dala. A túrkevei fiatalokból álló banda legfrissebb, Álom című szerzeménye igazán aktuális a jelenlegi helyzetben, amikor kétségek közt élünk, ugyanakkor álmaink kiutat jelenthetnek. A dalhoz videóklip is készült, melyet a világhálón már több tízezren néztek meg.

Rimóczi Ágnes

A Dream Combination zenekar Túrkevén forgatott videóklipet az Álom című dalához, amit már harmincezernél is többen tekintettek meg

Forrás: Dream Combination

– A lényeg, hogy nem adjuk fel, hanem küzdünk, ameddig csak lehet! A jelenlegi helyzetben, azt hiszem, nagyon aktuális ez a dolog. Rengeteg kétség van az emberekben, bennünk is, de mindeközben nem szabad feladni. Tenni kell az álmainkért, a célokért, amiben az álmainkba vetett hitünk segít – foglalta össze a dal mondanivalóját Herczegh Csaba, a formáció dobosa.

A Dream Combination zenekar a feldolgozások után újabb saját dallal is előrukkolt a közelmúltban, amihez videóklipet is forgattak – néhány hét alatt igen komoly nézettségi számokat értek el vele.

A Dream Combination zenekar Túrkevén forgatott videóklipet az Álom című dalához, amit már harmincezernél is többen tekintettek meg
Fotó: Dream Combination

– A dal nagyjából négy évvel ezelőtt íródott. A zene közös szerzemény, a szöveget az énekesnőnk, Szűcs Kiss Bernadett írta.

A dal aztán sokáig pihent, a végleges formája csak tavaly alakult ki.

A gyulai No Silence Stúdióban dolgoztunk, tulajdonképpen ott született meg a végleges dal. A klipet a szülővárosunkban, Túrkevén forgattuk. Szerettünk volna olyan kisfilmet készíteni, amiben megmutatjuk, hogy „mi itt élünk”. A klip ezekből a filmkockákból és néhány stúdióban felvett pillanatképből állt össze. Úgy érezzük, sikerült azt megalkotni, ami a tervünk, vagyis álmunk volt – mesélt a dalról és klipről Szűcs Gábor.

– A forgatás és az utómunka rendben zajlott, bár ez a koronavírusos helyzet jelentősen megnehezítette a mi dolgunkat is. Mindenesetre a végeredménnyel elégedettek vagyunk – tette hozzá a basszusgitáros.

Úgy tűnik, egyre többen vannak így ezzel azok is, akik látták a videóklipet, hallották a dalt. A klip tavaly de­cemberben debütált a legnépszerűbb videómegosztó portálon, ahol azóta már több mint harmincezren kattintottak rá, és a nézettség egyre növekszik.

– Nagyon büszkék vagyunk rá mind zeneileg, mind képileg, és óriási öröm számunkra, hogy a közönség is ilyen pozitívan fogadta. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy egyre több túrkevei embertől is elismerő szavakat kapunk. Ez erősít meg bennünket, ezért dolgozunk a céljaink eléréséért, az álmaink megvalósításáért – fogalmazott Szűcs Kiss Detty énekes.

A munka pedig folytatódik, 2021-ben újult erővel dolgoznak a túrkevei zenészek. Ahogy elmondták, a fő irányvonal további saját dalok írása és publikálása, emellett természetesen maradnak a modernül feldolgozott slágerek is, amit a tőlük megszokott keményebb újragondolás jellemez majd.

Már évek óta változatlan felállásban zenélnek együtt

A Dream Combination zenekarban az elmúlt években nem történt tagcsere. Szűcs Kiss Detty (ének), Szűcs Gábor (basszusgitár), Hagymási Sándor (gitár), Ratkai Gábor (gitár), Kiss István (billentyűs hangszerek) és Herczegh Csaba (dob) a jelenlegi névsor a jól bevált hatosban. Ahogy elmondták, a banda így, ebben a felállásban érzi nagyon jól magát, minden szempontból. A vírushelyzet természetesen az ő tevékenységükre is alaposan rányomta a bélyegét, de nem csüggednek, hanem előre tekintenek.

– Ahogy sokaknak, úgy sajnos nekünk is elmaradtak koncertjeink, ugyanakkor reméljük, hogy ezek belátható időn belül pótolhatóak lesznek. Az biztos, hogy mi újult erővel vetjük majd bele magunkat az élő koncertek forgatagába. Előbb-utóbb csak helyreáll a rend – adtak hangot bizakodásuknak a zenésztársak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!