Felhívás

2023.04.16. 10:30

Kossuth Lajosra emlékeznek a kreatív ceglédi alkotói pályázattal

A világhírű politikus és államférfi ceglédi kultuszát állítja középpontba a városi művelődési központ pályázata. A műveket a nyár végéig küldhetik be az érdeklődők.

Hartai Gergely

Kossuth Cegléden 1848-ban

Forrás: wikipédia.org

„Kossuth Lajos azt üzente” mottóval hirdetett alkotói pályázatot a Kossuth-kultusz páratlanul gazdag, közösségteremtő hagyományának erősítése céljából, valamint Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Kossuth Művelődési Központ és a Ceglédi Alkotók Egyesülete – tájékoztatott a közművelődési intézmény. 

Közölték: a programot kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, óvodások, általános- és középiskolás diákok, osztályok, közösségek és egyéni alkotók számára írták ki. Az egyik hangsúlyos témakör a neves államférfi emlékét őrző ceglédi köztéri alkotások képi feldolgozása lesz.

A pályázatra bármilyen alapanyagból és technikával készített, legfeljebb három alkotással lehet nevezni. A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el. A pályamunkák beküldési határideje augusztus 31. 17 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!