Galériával

2023.04.25. 11:39

Színes programokkal fogadták az öcsödi tájház vendégeit

Nagy volt a nyüzsgés az öcsödi Körös Tájházban a hétvégén. A kézműves foglalkozások mellett kiállítást is szerveztek.

P. Pusztai Nóra

Élettel telt meg az öcsödi tájház hétvégén

Forrás: Beküldött fotó

A Tájházak Napja országos programsorozathoz kapcsolódva a nemrégiben megnyitott Körös Tájház is kitárta kapuit a hétvégén. Pénteken a gyerekeknek tartott egész napos kézműves foglalkozások után a szombat a nagyközönségé volt.

– Délelőtt fogadtuk a szolnoki Családkutató Klub csoportját. Az egyesület bemutatása és a tájház bejárása után finom ebéddel kínáltuk vendégeinket. Fellépett a Hagyományőrző Népdalkör is – tudtuk meg Pasztelyákné Izbéki Rózától, a Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület elnökétől, a tájház vezetőjétől.

A kertben felállított kézműves sátorban tárgyalkotó népművészek szalma-és csuhé fonással, valamint papírfonással készült tárgyait lehetett megtekinteni, vásárlási lehetőséggel. A ház nagyszobájában a kézimunkások hímzéseit állították ki.

– Családkutató vendégeink ebéd után ellátogattak a József Attila Emlékmúzeumba is, ahol koszorút helyeztek el a költő szobránál – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!