Szolnok

2023.04.27. 12:00

Versíró pályázatot hirdetett a Damjanich Múzeum

Szerelmes, tájleíró, hazafias– ilyen témákban várja a verseket 10 és 16 év közötti gyermekektől a Damjanich János Múzeum május 3-ig. Az írásokban megadott szavaknak is szerepelniük kell, ugyanis a pályázat a Petőfi 200 emlékév része.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Petőfi 200 emlékév jegyében vár verseket a Damjanich János Múzeum 10 és 16 év közötti diákoktól. A pályázatnak ugyan nincsenek formai és mennyiségre vonatkozó feltételei, de az alábbi, Petőfi versekből származó szavak mindegyikének szerepelnie kell a beküldött műben. Ezek a következőek: sas, csárda, cserebogár, gyermek, játszótársak, röpköd, nóta, leányka, nyár, szívemben, reszket, örökre, kikelet, holnap, kard, méltó, szabadság, szerelem, nekem, kell. 

A múzeum szerelmi, tájleíró, és hazafias témában várja a szerzeményeket, melyeket majd zsűri bírál el. 

A legjobbnak ítélt versek elhangzanak május 10-én a Közösségek Hete Roadshow országos rendezvényen a múzeum előtti téren, illetve a múzeum is közzéteszi azokat saját közösségi oldalán. 

A pályaműveket 2023. május 3-ig várják, az intézmény azt ígéri, minden beküldő jutalmat kap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!