Kultúra

2023.04.14. 17:30

Szavalóversennyel emlékeztek Petőfi Sándor születésének évfordulójára Rákóczifalván

Sokan szavaltak Petőfi verset.

K. B.

Biró Tiborné vezette a műsort, az asztalnál a zsűri várta a versenyzőket

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

Nyugdíjasok rendezésében emlékeztek meg Rákóczifalván a költészet napjáról. A II. Rákóczi Ferenc Nyugdíjas Klub, pár év kényszerű szünet után, immár tizennyolcadik alkalommal hirdette meg szavalóversenyét a jeles nap, valamint Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán. Csütörtök délután a Varsány Közösségi Ház színháztermében léptek színpadra a vállalkozó szelleműek.

Nevezni egy szabadon választott magyar költő versével lehetett. A megmérettetésre 32 diák vállalkozott, elsőstől a nyolcadik osztályosig.

A szavalatok között –a Petőfi emlékévhez illően – nagyon sok vers hangzott el a költőtől, valamint József Attila műveit is nagyobb számban választották. A legkisebbek pedig modernebb verseket választottak mai költőktől.

A bírálatra Vadász Istvánné, a közösségi ház egykori vezetője, Mondi Béláné nyugdíjas óvodapedagógus és Nagy Vilmosné klubtag vállalkozott. Végül 1-2. , 3-4., 5-6. és 7-8. osztályos kategóriákban díjazták az első három helyezettet, akik oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.

A rendezvényt egyébként sokan pénzzel és könyvadománnyal is támogatták.


 

képalá: 

Fotó: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!