Elismerés

2023.12.14. 12:00

Magyar Teátrum Díjas lett Jónás Ibolya, a Szigligeti színház fodrásza - videóval

A hétfői gálaesten mások mellett Jónás Ibolya, a Szolnoki Szigligeti Színház fodrásza, tárvezetője vehette át a Magyar Teátrum Díjat.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tizennegyedik alkalommal adták át hétfőn este a fővárosi Karinthy Színházban a Magyar Teátrum Díjat, amellyel a színházi háttérszakmák legjobbjait díjazzák. A Magyar Teátrumi Társaság által adományozott elismerést olyan színházi szakembereknek ítélik oda, akik nap mint nap a háttérből segítik a kiváló, sikeres színpadi produkciók létrejöttét.

Jónás Ibolya
Forrás: Szigligeti Színház Facebook-oldala

A hétfői gálaesten mások mellett Jónás Ibolya, a Szolnoki Szigligeti Színház fodrásza, tárvezetője vehette át a Magyar Teátrum Díjat. A 2010-ben alapított Magyar Teátrum Díjra jelöléshez két, állami díjjal elismert színművésznek és a jelölő színház igazgatójának együttes javaslata szükséges.

Az elismeréseket Szentmártoni János kulturális helyettes államtitkár, a jelölő színházak igazgatói, a Magyar Teátrumi Társaság elnökségi tagjai, és a gálaestet támogató színháztechnikai szervezetek képviselői adták át.

A díj a csapatmunka szimbólumaként egy aranygolyót tartalmazó csapágyat formáz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!