Fesztivál

2024.01.27. 17:30

Díjnyertes dokumentumfilmeket vetítenek a jászberényi moziban

Hét filmet mutatnak be egy nemzetközi fesztivál keretében a Jászság fővárosában.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tizedik alkalommal rendezik meg idén a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF), melynek keretében az elmúlt év év legrangosabb, többszörösen díjazott dokumentumfilmjeit mutatják be. Nemcsak Budapesten, hanem országszerte tíz vidéki városban, köztük Jászberényben is láthatóak lesznek a világ legjobb alkotásai. Február 1. és 4. között hét filmmel érkezik a Jászság fővárosába a jubiláló fesztivál, melynek a Lehel Film-Színház ad otthont. 

A filmvetítéseket minden alkalommal szakmai beszélgetések követik. Február elsején a 17 órakor kezdődő megnyitót követően a Kiáltvány a gyerekekért című filmet vetítik a moziban. A Harcban című alkotást február 2-án 16 órakor láthatja a jászberényi közönség. Ugyanezen a napon, 18.30-kor az Amíg még nézhetjük című dokumentumfilmet mutatják be. 

Február 3-án, szombaton szintén két filmmel: A mi kis hazai pályánk és A gullspangi rejtély című alkotásokat vetítik. Február 4-én 16 órakor a La Singla, a flamenco-királynő rejtélye következik, majd 18.30-kor Az utolsó szépfiú című dokumentumfilm zárja a jászberényi programot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!