A pillanat varázsa

2024.02.29. 09:30

Helsinkiben kap lehetőséget képei bemutatására Ádám Adrienn szolnoki fotós

Krakkó, majd Prága után a finn fővárosba utazott fotóival Ádám Adrienn. A pillanat varázsa című tárlat Magyarország turisztikai értékeit igyekszik népszerűsíteni, ám most nem egyetlen, állandó kiállítás keretében.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Sanna Tiirikainen programszervező (jobbra) is talált magának kedvencet Adrienn fotói között

Forrás: Beküldött fotók

– A mostani lehetőség azért különleges, mert az általam felajánlott képanyag több helyre, még több emberhez eljuthat. A Helsinki Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központtól Sanna Tiirikainen programszervező az összekötőm, ő volt aki átvette a képeket a közelmúltban, amikor kivittem őket a kulturális intézetbe. Nagyon nagy szeretettel és lelkesedéssel fogadták a fotóimat, ez elképesztően jó érzés – kezdte Ádám Adrienn. Hozzátette, szakember maga is tanult hazánkban nyári egyetemeken, gyönyörűen beszéli a nyelvünket. Több hazai helyszínt fel is ismert a képeken, sőt kedvencet választott magának.

Ádám Adrienn (balra) fotóit nagy szeretettel fogadták a Liszt Intézetben
Forrás: Beküldött fotó

– Az év folyamán különböző helyszíneken jelennek majd meg a fotók, ami óriási lehetőség. Leginkább finnországi magyar csoportok eseményein, művelődési házakban, könyvtárakban állítják majd ki őket. Bár minél több területen szeretnék használni a munkákat.  A Finn-Magyar Társaság helyi szervezeteinek szíves használatukra ajánlják majd ki ezeket a tárlatokat – részletezte a fotós.

Adrienn elárulta, Európa északi országaiban egyre népszerűbbé válik a „street art exhibition”, azaz a városközpontokban szervezett utcai kiállítás. Fotóinak nagy méretű táblákra nyomtatását épp a napokban készítik, műveit az idei évben ilyen formában is viszontláthatják az érdeklődők. Ezzel az újszerű kiállítási móddal pedig több európai fővárosban mutatkozik be az év folyamán.

A Helsinkibe szállított huszonegy alkotás mindegyike olyan pillanatot őriz, amely fontos Adrienn számára, közülük három Szolnokon készült. Hangsúlyozta, a célja, hogy a lélekhez szóljon velük és felhívja a figyelmet hazánk gyönyörű turisztikai értékeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!