Farsang farka

2024.02.04. 13:30

Programdús a farsangi időszak vége Rákóczifalván

Harmadjára rendezi meg a Farsang Farka Felvonulást Rákóczifalván a Varsány Közösségi Ház.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó farsang legmozgalmasabb időszakát a záró napok jelentik: a farsangvasárnap, a farsanghétfő és húshagyókedd, amit farsang farkának neveznek a hagyományokban. Innen gyökerezik a „felkötjük a farsang farkát” mondás is. Ez az a nap, amikor az emberek végiglátogatták rokonokat, barátaikat és mulatozni mentek. 

Az időszak mozgalmasságát Rákóczifalván is erősítik kicsiknek és nagyoknak szervezett programokkal. 

A Varsány Közösségi Ház február 8-án családi farsangoló kézműves összejövetelre várja a gyerekeket szüleikkel együtt, délután fél öttől farsangi álarcokat, bokrétákat készíthetnek a vállalkozó kedvűek.

Február 11-én, vasárnap pedig 15.30 órától kezdődik a jelmezverseny közönségszavazással, majd 16 órától indul a maskarás, zenés felvonulás. A menet egy kört megtéve a településen visszatér a közösségi házhoz, ezt követően viszont kiszebáb-égetést tartanak, teázgatással és jó muzsikával megfűszerezve. A zenét a Hollóének Hungarica régizene együttes biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!