Elismerés

2024.03.03. 17:00

Bekerült a Látópontok közé Öcsöd

Látópont címmel gyarapodott az öcsödi Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület. A tagok továbbra is azon dolgoznak, hogy jó gyakorlataikat minél többekkel megosszák.

Pakainé Pusztai Nóra

Az öcsödi Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület kiérdemelte a Látópont címet, az elismerést a napokban Dabason adták át. Az országos Látópont Hálózatot a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet hozta létre azzal a céllal, hogy olyan folyamatokat, jógyakorlatokat lehessen továbbadni, mely a települések helyi identitását erősíti. Pasztelyákné Izbéki Róza, a szervezet közösségi oldalán közzétette, az általuk kidolgozott pályázat nagy sikert hozott. Egyike lettek azon 27-nek, akik idén a Látópontok közé kerülhettek. 

Dékány Orsolya logisztikai szervező és Molnár András alpolgármester mutatja az elismerést
Forrás: Beküldött fotó

– Ez egy komoly és felelősségteljes elköteleződés. Ezentúl még több tárgyalkotó foglalkozást, hagyományőrző és népi építészeti munkát vállalunk és rendszeresen szervezzük falunk nevezetességeinek és értékeinek bemutatását azzal a céllal, hogy  a nálunk immár hatodik éve meggyökeresedett jógyakorlatainkat minél több látogatónak, érdeklődőnek megoszthassuk és továbbadhassuk – fogalmazott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!