Verseny

2024.03.02. 12:30

Népdaléneklésben mérték össze tudásukat a falvai diákokat

Remek produkciókat hallott az alkalmi zsűri a Varsány Közösségi Házban, fejtörést okozott a döntés. Juhászné Antal Gabriella is eljött bírálni.

Kovács Berta

Dalra fakadtak a gyerekek Rákóczifalván kedd délután a Varsány Közösségi Házban. Itt rendezte meg ugyanis I. Népdaléneklő Háziversenyét a Rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI.

népdal, verseny, esemény
A színpadon ülve várták a dalos versenyzők az eredményhirdetést
Forrás:  Beküldött fotó

A kisváros iskolájának diákjai úgy látszik, szeretnek énekelni, mivel a megmérettetésre hatvanketten neveztek be.

– Kiváló produkciókkal álltak színpadra a gyerekek, lelkesen készültek a versenyre. A zsűrinek feladták a leckét, nagyon nehezen tudták meghozni a döntést, hogy kiket díjazzanak – nyilatkozta Magyar Fanni szervező.

A tanulókat három korcsoportban bírálták el, valamint különdíjakat is kiosztottak. Zsűrizésre Juhászné Antal Gabriellát, a Szolnoki Népdalkör szakmai vezetőjét, a Sodrás Népzenei Kisegyüttes alapítóját kérték fel, munkáját Szénási Mihályné helyi énekpedagógus és Kómár István katolikus plébános segítette.

Az 1-2. osztályosok csoportjában az első helyezést Vilics Noémi érdemelte ki, a 4-5. osztályosok között Bartus Hanna örülhetett a győzelemnek, a felsősök csoportjában pedig Lakatos Sándor produkcióját találták legszínvonalasabbnak az ítészek. A győzteseket néptáncnál használatos gyöngysorral, illetve kalappal ajándékozták meg, a többi helyezett könyvjutalomba részesült, különdíjként pedig több gyerek felléphet az iskola és a Rákóczi Néptáncegyüttes márciusi támogatói bálján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!