Program

2024.03.09. 12:30

Síkban és térben is gazdag és izgalmas a Szolnoki Művésztelep rendezvénysora

A szervezők az eseményt ajánlják kollégáknak, elméleti szakembereknek, művészhallgatóknak és diákoknak, valamint a téma iránt érdeklődőknek, akik szívesen találkoznak a mai magyar grafika legnevesebb alkotóival.

Mészáros Géza

„Síkban gazdag!” címmel a Szolnoki Művésztelep és az Olgyai Viktor Egyesülete szervezésében március 8. és 10. között háromnapos programsorozatot szervezett a Gutenberg téri alkotótelepen. A „II. Elméleti és gyakorlati alkotóműhely eseményei” között kiállításmegnyitók, könyvbemutatók, előadások és workshopok gazdagítják a három nap programját, melynek legfőbb célja a műfaj népszerűsítése mellett a hazai grafika hagyományainak bemutatása, valamint a kortárs irányzatok dimenzióinak szemléltetése.

Conference room with microphone and projector
Illusztráció
Forrás: Getty Images

A szervezők a rendezvényt ajánlják kollégáknak, elméleti szakembereknek, művészhallgatóknak és diákoknak, valamint a téma iránt érdeklődőknek, akik szívesen találkoznak a mai magyar grafika legnevesebb alkotóival.

Március 9-én, szombaton grafikai technikák workshopját rendezik meg 11.30-tól, majd tárlatvezetéssel egybekötött kiállításlátogatásokat tartanak a Damjanich János Múzeumban.

Március 10-én, vasárnap 11 órakor kezdődnek a programok a Kert Galériában, illetve ugyancsak tárlatvezetést tartanak a Damjanich János Múzeumban.

A részletes programok megtalálhatóak a Szolnoki Művésztelep közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!