DARTS

2018.06.09. 09:56

Bezzeg Nándort bosszantja az elpuskázott lehetőség

A magyar válogatott 5–3-as vereséggel búcsúzott a frankfurti csapat-világbajnokság nyitókörében, ahol a Devon Petersen, Liam O’Brien dél-afrikai kettőssel találkozott. A duó jászladányi tagjának, az immár több évtizedes rutinnal rendelkező Bezzeg Nándornak tettünk fel néhány kérdést.

Pabar Gyula

Bezzeg Nándornak szüksége van egy kis pihenőre.

Forrás: Facebook

– Csalódott?

– Ezt nem mondanám. Sokkal inkább bosszús vagyok, amiért nem éltünk a lehetőségeinkkel – utalt vissza Bezzeg Nándor azokra a szituációkra, amikor már úgy tűnt, kezükben van a leg, csak az a fránya kiszálló nem akart összejönni nekik.

– Három-egyes hátrányból sikerült visszajönnünk, és ha Tomi kidobja a harminckilencet, akkor négy-háromra mi vezetünk. Elvétette a dupla kettőt.

– A nyolcadik legben nekem volt három nyilam a nyolcvannyolcra, de a dupla hétnek aládobtam, a dél-afrikaiak pedig a hetedik meccsnyilukat kihasználva, lezárták a mérkőzést.

– Azért a 69,39-es körátlaguk sem nevezhető túlzottan acélosnak...

– Ez egy ilyen nap volt, nincsen ezzel semmi baj. E téren az ellenfelünk sem igazán jeleskedett, szóval, nem ezen múlott a vereségünk.

– Egyébként is, a dartsban teljesen szokványosak a teljesítményingadozások. Aki versenyszerűen űzi ezt a sportágat, az tisztában van vele, és próbálja bekalkulálni a játékába.

– Mert ez ellen igazából nehéz mit tenni. Ha erős vagy fejben, akkor jobban tudod kezelni az efféle szituációkat.

– Azt nem vonom kétségbe, hogy sok minden fejben dől el, de nem lehet, hogy ennél azért egy kicsit többről van szó?

– Nincs még egy olyan sportág, aminél ennyit számítana a mentális tényező. Mondok egy példát. Egyik nap majdnem elütött egy autó. De komolyan.

– Pont aznap volt egy versenyem, és nekem végig azon járt az eszem, hogy te jó ég, milyen szerencsés vagyok, hogy megúsztam a balesetet. Kezdődik a meccsem, próbálok minden idegszálammal a játékra koncentrálni, erre fel ismét bevillan az előbb említett kép.

– Talán mondanom sem kell, hogy kikaptam. Egy mérkőzés van, hogy nem tart tovább húsz percnél. Ennyi idő alatt szinte lehetetlen rendezni a gondolataidat és javítani, ha egyszer elveszítetted a fonalat. A test ugyanis nem képes felülírni az elmét.

Bezzeg Nándornak szüksége van egy kis pihenőre.
Fotó: Facebook

– Hogyan tovább?

– Most tartok egy kisebb pihenőt, augusztus előtt nem tervezek semmiféle komolyabb tornán elindulni. Igyekszem majd minél több időt együtt tölteni a családommal, és teljesen feltöltődni.

– Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul az év második fele.

Bővül a vb mezőnye

Az eddigiektől eltérően, a hetvenkettő helyett az idei évtől már kilencvenhat versenyző kvalifikálhatja magát a december 13-án, a londoni Alexandra Palace-ban kezdődő világbajnokságra.

Ezáltal az első körben a harminckettő kiemeltnek biztos helye lesz, továbbá a selejtezőben két női játékos is szerepelhet. A növekvő létszám miatt a torna összdíjazását két és fél millió fontra feltornázták a szervezők, ami pontosan hétszázezerrel több a legutóbbinál.

Ennek megfelelően a győztes is nagyobbat szakíthat, a négyszázezer helyett kereken félmillió font üti majd a markát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában