Kosárlabda

2024.05.20. 07:00

Sorsdöntő meccs előtt az NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Hétfőn akár le is zárulhat az NB I. döntőjének párharca. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász hazai pályán fogadja ugyanis a Falco KC Szombathely csapatát 18 órakor a Tiszaligeti Sportcsarnok a finálé negyedik mérkőzésén.

Kovács Levente

A döntő párharcában jelenleg 2–1-re a Falco KC vezet, és hétfőn Szolnokon pedig a bajnoki címet is megszerezheti. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász szeretné ezt mindenképpen elkerülni, ehhez az utolsó hazai mérkőzésén a szezonban győznie kell.

Révész Ádám, NHSZ-Szolnoki Olajbányász, kosárlabda, NB I., döntő
Révész Ádám (labdával) szerint ha megismétli a második meccsen nyújtott teljesítményét az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, akkor ismét nyerhet
Fotó: Mészáros János

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Hétfő, 18.00

Oliver Vidin a pénteki mérkőzés után elmondta, csapata puhán és lassan játszott, ennek is volt köszönhető, hogy 100–76-ra kikaptak a piros-feketék idegenben, de a szerb tréner kiemelte, még korántsem adták fel a párharcot.

A legutóbbi hazai mérkőzésen a Tisza-partiak 100–87-re legyőzték a Szombathelyt, ráadásul Pallai Tamásék még veretlenek a Tiszaligetben Oliver Vidin kinevezése óta, most pedig mindent egy lapra feltéve játszanak majd, hogy életben tartsák reményeiket a bajnoki címre.

Három évvel ezelőtt a két csapat legutóbbi döntőjében az ötödik meccsen, Szolnokon nyerte meg a döntőt a Falco, idén hasonló célokat tűzhetnek ki maguknak a piros-feketék, ehhez viszont előtt hétfőn hazai pályán, majd szerdán idegenben is győzniük kell.

A szurkolók az előző meccseken is megmutatták már, hogy bármi történjen, támogatják a csapatot. Így lesz ez várhatóan a negyedik mérkőzésen is, amelyre kilenc perc alatt elfogyott az összes jegy, így pokoli hangulat vár a szombathelyiekre a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol piszok nehéz feladat győzni.

– Az előző mérkőzésen sajnos nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk, csak úgy, mint az elsőn – nyilatkozott Révész Ádám az NHSZ-Szolnoki Olajbányász YouTube-csatornáján. – Eddig a szombathelyi teljesítményeinkre nem lehetünk büszkék, viszont a második, hazai meccsen elégedettek lehettünk magunkkal. Akkor nagyon jól játszottunk, és ez a tervünk most is egy hasonló atmoszférában, mint amilyen legutóbb itthon volt. Azt gondolom, hogy a közönség mindent megad nekünk ahhoz, hogy száz százalékon pörögjünk és egy jó napot fogjunk ki. Ez lesz a tervünk, hogy visszavigyük a párharcot Szombathelyre, ahol az ötödik meccsen bármi előfordulhat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában