Asztalitenisz

2020.05.21. 08:29

Ecseki Nándor és Szudi Ádám együtt készül

A héten már ismét közösen edz a magyar férfiválogatott, és immár új szövetségi kapitánnyal, hiszen Muskó Pétert néhány hete nevezte ki a szövetség. Budapesten, a Marczibányi téri csarnokban nyolcan kezdték meg a munkát, köztük a zagyvarékasi Ecseki Nándor és a szolnoki Szudi Ádám.

Nemzeti Sport, Varga Balázs

Ecseki Nándor már a társakkal edz

Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila

Fotó: Török Attila

– Azt hiszem, a játékosok nevében is mondhatom, jó volt együtt gyakorolni – mondta Muskó Péter a Nemzeti Sportnak. – Mivel a megszokott versenyidőszakban a játékosok többsége külföldi klubjában, illetve nemzetközi edzőközpontokban készül, ritka alkalom, amikor így együtt van a társaság. Az utóbbi években erre talán csak a nagy világversenyeket megelőző néhány napban volt lehetőség, most viszont ennél jóval hosszabb közös edzőtáborozás vár rájuk.

Ecseki Nándor már a társakkal edz
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A kapitány továbbá elmondta, hogy a héten hét-nyolc, azt követően pedig már nyolc-tíz edzést vezényel négy héten át, majd két-három hét szünet után újabb négy-öt hetes munka vár a keret tagjaira. A nemzeti csapat tagjai több mint két hónap után készülhetnek újra együtt, így nem csoda, hogy a különböző egyéni felkészülés után más-más edzettségi állapotban vannak az asztaliteniszezők. Szerencsére megyebeli versenyzőink megőrizték jó kondijukat.

– A csapat négy húzóembere, azaz Majoros, Szudi, Ecseki és Lakatos rendszeresen edzett, náluk kevésbé érzékelhető az elmúlt hetek negatív hatása, de mivel nem mindenkinek volt ilyen lehetősége, törvényszerű, hogy akadnak, akik most még nincsenek ezen a szinten, így mostantól azon dolgozunk, hogy összefésüljük a társaságot – mondta a kapitány.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, Ecseki Nándor otthon, a garázsban készült, viszont Szudi Ádám válogatott társával, Majoros Bencével Nyírbátorban edzett. A szolnoki versenyző elárulta, hogy a múlt héten pihenőt tartott, de azt megelőzően hét héten át tréningeztek a nyírbátori csarnokban. És ugyan Majorossal szeretnek együtt dolgozni, már jólesett, hogy végre a többiekkel is gyakorolhatott. Emellett kíváncsian várja a közös munkát az új szövetségi kapitánnyal, akit azért már ismert korábbról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!