Labdarúgás

2020.05.18. 08:37

Szolnoki találat okozta a Ferencváros vesztét

Javában készülnek a csapatok a rajtra, hiszen szombaton már folytatódik a bajnokság – viszont teljes fordulót csak egy héttel később rendeznek az NB I.-ben – és a Magyar Kupa is.

Varga Balázs

Nagy volt a küzdelem az Újpest–MTK meccsen

Forrás: NS/Török Attila

Fotó: Török Attila

Voltak olyan egyletek, amelyek „kettős rangadót” rendeztek a hétvégén, azaz kétszer is összecsaptak egymással. Ilyen volt a Kisvárda és a Debrecen, melyek a bajnokságban is vetélytársak jelenleg, és a kiesés elől menekülnek. Az első találkozón 1–1-re végeztek a felek – a Lokiban végig a pályán volt a karcagi Varga Kevin is –, míg a második mérkőzésen 2–1-re győztek a hajdúságiak.

Nagy volt a küzdelem az Újpest–MTK meccsen
Fotó: NS/Török Attila

Vasárnap a Ferencváros és a Mezőkövesd is kétszer mérte össze erejét. Előbb a Groupama Arénában fogadták a zöld-fehérek a tabella harmadik helyén álló együttesét, ahol a vendégek borsot törtek a hazaiak orra alá. A Mezőkövesd 1–0-ra nyert, méghozzá a szolnoki Pekár László találatával, akinek oldalszabadrúgása a sorfalon megpattant, így talált utat Gróf Dávid mellett a hálóba. A második találkozóra már a Népligetben került sor, és ismét a vendégek szerezték meg a vezetést. Az első félidőben Budu Zivzivadze bólintott Dibusz Dénes kapujába, de a második játékrészben Ihor Haratyin büntetőből egalizált, így ez a mérkőzés döntetlennel zárult.

A Fehérvár is két meccset játszott, de két ellenfél ellen. Mindkét alkalommal egygólos különbséggel tudott nyerni a Vidi, szombaton a Zalaegerszeget verte 1–0-ra, míg vasárnap az élvonal következő szezonbeli újoncát, a Budafokot múlta felül 2–1-re. A kupaelődöntőre készülő MTK az Újpesthez látogatott, és a Szusza Ferenc Stadion új gyepszőnyegén négy gól esett, melyeken egyenlően osztoztak a felek. A Honvéd és a Diósgyőr összecsapásán, az első félidő végén kétgólos előnyre tett szert a Kispest, és ugyan a DVTK szépíteni tudott, a hazaiak visszaállították a kétgólos különbséget.

Eredmények:

Szombat: Kisvárda–Debrecen 1–1, Kisvárda–Debrecen 1–2, Újpest–MTK Budapest 2–2, Budapest Honvéd–Diósgyőr 3–1, Zalaegerszeg–Fehérvár 0–1.

Vasárnap: Fehérvár–Budafok 2–1, Ferencváros–Mezőkövesd 0–1, Ferencváros–Mezőkövesd 1–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában