LABDARÚGÁS

2020.08.31. 19:03

Az utolsó percben mentett pontot a Szolnoki MÁV

Az NB II. hetedik fordulójában a Szolnoki MÁV 1–1-et játszott vasárnap este a Gyirmót otthonában, így továbbra is a második helyen áll.

Varga Balázs

Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor

A második helyezett Szolnok a negyedik Gyirmót otthonába látogatott, ahol a tabellán elfoglalt helyek ellenére a hazaiak voltak az esélyesebbek. Azonban a MÁV FC jól tartotta magát, az első félidőben néhol még veszélyesebben is játszott vendéglátójánál, azonban gól ekkor még nem született.

A második félidő elején viszont hamar előnybe került a Gyirmót. Egy jobb oldali szöglet után Hudák Dávid csúsztatott a kapu felé, Kónya Márk rossz helyre fejelte a labdát, így a hazaiak védője, Németh Bence közelről a hálóba stukkolhatott (1–0). A bekapott gól kissé megzavarta a Tisza-parti csapatot, így aztán jó ideig helyzeteket sem sikerült kialakítania.

Aztán az utolsó tíz percet nagyon megnyomta a MÁV, mindent megtett a csapat a győzelemért. Jöttek a beívelések a szélekről, a végjátékban még Molnár-Farkas Tamás kapus is feljött a szögleteknél. A 94. percben az utolsó sarokrúgását végezhette el Rokszin Ádám, a jobbról beívelt labdára pedig Tisza Kálmán érkezett, aki a léc segítségével öt méterről a hazai kapuba fejelt (1–1). Több mindenre pedig már nem is jutott idő, a szolnoki gárda megmentett egy pontot, így tovább őrzi második helyét.

A válogatottszünet miatt a másodosztályban csupán jövő vasárnap folytatódnak a küzdelmek. Szeptember 13-án hazai környezetben lép pályára a Szolnoki MÁV, 17 órától fogadja majd a hetedik körben az első győzelmét begyűjtő Szegedet.

Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor

GYIRMÓT FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC 1–1 (0–0)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 620 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Bognár László, Sinkovicz Dániel)

GYIRMÓT: Rusák – Major M., Hudák D., Németh B., Széles – Lázár P. – Herjeczki (Szatmári I., 63.), Nagy P. (Vass Á., 89.), Vogyicska, Heffler N. – Varga B. (Simon A., 73.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

SZOLNOK: Molnár-Farkas – Tajti B., Horgosi, Kovács O., TAMÁS L., Bárdos – Szabó B. (ROKSZIN, a szünetben), Kónya M. (Kotula M., 83.), TISZA K. – Csirmaz (Tóth B., 70.), Novák Cs.

Vezetőedző: Csábi József

Gólszerzők: Németh B. (47.), ill. Tisza K. (94.)

Mesterszemmel

Csertői Aurél: – Pontatlanok és defenzívek voltunk a mérkőzés elején, nem játszottunk jól, de így is több lehetőségünk adódott, amelyekből el kellett volna dönteni a mérkőzést. Nem az első ilyen kapott gólunk, ezekből muszáj tanulnunk.

Csábi József: – Az első félidőben taktikailag megfojtottuk a jó nevekből álló Gyirmótot, majd a szünet után szinte a semmiből kaptunk gólt. Ez megváltoztatta a játék képét, de álltuk a sarat, és igazságtalan lett volna, ha nem szerzünk pontot.

További eredmények

7. forduló: Vasas–DVSC 1–1, Soroksár–Csákvár 4–3, Dorog–Békéscsaba 0–2, DEAC–Győr 3–2, Pécs–Szentlőrinc 2–0, Kaposvár–Haladás 0–0, Szeged–Siófok 2–1, Nyíregyháza–Kazincbarcika 1–0, Ajka–Budaörs 1–5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában